Ez vár rád a Kerekdomb Fesztiválon!

megjelenés:
2017-06-06 11:13:11

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 1149

A Szabó Balázs Bandája, az Antonia Vai Band, Palya Bea, Szalóki Ági, Fábián Juli és a Zoohacker, valamint a Jónás Vera Experiment is koncerteznek Tállyán, a Tokaji borvidék festői településén, ahol idén már két alkalommal – júniusban és szeptemberben - várja összművészeti hétvégére látogatóit a Kerekdomb Fesztivál. A parasztházak és nemesi kúriák udvarait nagykoncertek, színházi előadások és kortárs költők töltik meg kultúrával. A kulturális programok mellett különleges borpiknik és sportprogramok is várják a látogatókat.

 

A nyárindító Kerekdomb Fesztivál (június 16. és 18. között) nagyszínpadán, amelyet a Vincellér Ház udvarán állítanak fel, olyan népszerű előadók és zenekarok lépnek fel, mint az Antonia Vai Band, Szabó Balázs Bandája, a The Bits-Beatles-zenekar, Palya Bea, Szalóki Ági, Fábián Juli és a Zoohacker, valamint a Jónás Vera Experiment.

 

Szintén a nagyszínpadon Nyáry Krisztián ’Így szerettek ők’ c. darabját Gryllus Dorka, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Simon Kornél előadásában, a Kaláka Együttes közreműködésével láthatja a közönség.

 

A látogatókat blues, irodalom, slam, gasztronómia és fröccsterasz várja az Oroszlános Borhotelben. Itt lép fel Szabó T. Anna és Dragomán György, valamint Kemény Zsófi, Pion István és Laboda Róbert is.

 

A Közösségi Ház színházzá változik a Kerekdomb Fesztivál ideje alatt: itt lép fel a Juhász Kata Társulat, a Momentán Társulat, valamint a Nézőművészeti Kft. tagjai, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László.

 

A nyárindító Kerekdomb a nő és a szerelem témáját járja körül: Lónyay Erzsébet, aki Weöres Sándor hősét, Psyché-t ihlette, Tállyán élt. A fesztivál neki is emléket állít: a Nemzeti Színház elhozza Psyché című darabját, Palya Bea pedig felújította és a Kerekdombra szabta Psyché koncertjét.

 

A Maillot-kastély gyerekprogramokkal várja a kreatív elfoglaltságot kereső szülőket és gyerekeiket: Ringató, Kaláka-koncert, Gryllus Vilmos biciklizős koncertje, Szalóki Ági gyerekkoncertje és a Rutkai Bori Banda gondoskodik a jó hangulatról.

 

A Maillot-kastély moziként is funkcionál majd: a szervezők aMalter Filmfesztivál filmjeiből válogatnak, és itt vetítik „…a mindiget javítom örökére” EP-emlékek című filmet, amelyet az Aegon Művészeti Díj stábja forgatott Esterházy Péterrel. 

 

A római katolikus templom a komolyzenei programoknak ad otthont. Június 16-án Rákász Gergely ’Lords of the Organ’ sorozata az orgona legnagyobb szerzőit és örök életű műalkotásaikat állítja színpadra.  Másnap a Virtuózok, az Ensemble Sospiri régizene együttes, valamint Kovács Zalán László és Razvaljajeva Anasztáziatubaművészek duókoncertje varázsolja el a látogatókat.

 

A sportos fesztiválozók nyáron és ősszel (a szeptemberi Kerekdomb időpontja: szeptember 8-10.) is félmaratonon tehetik próbára állóképességüket. A bicikliseket júniusban Dűlőbringa futammal várják a dombok, a gyerekeknek pedig 1 kilométeres Ludas Matyi Futamot indítanak a szervezők. Aki inkább csak sétálna, annak a Hosszúlépés csapata kínál új, tematikus, a környék izgalmas titkait felfedő gyalogtúrákat. Szeptemberben 7 kilométeres Mád-Tállya futással várják a vállalkozó kedvű fesztiválozókat.

 

Online regisztráció a sportprogramokra IDE KATTINTVA! (határidő: 2017. június 8., éjfél)

 

Részletes programkínálat ITT, jegyek pedig ITT!

 

Az őszi Kerekdomb Fesztiválon többek között a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary Popkids, Herczku Ági és a Banda, A Kutya vacsorája, a Szeder, az Eszter-lánc mesezenekar, Szirtes Edina Mókus és a Random Trip zenészei is gondoskodnak majd a jó hangulatról, az irodalomfelelős Lackfi János lesz.


 

 

 

 

 

 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i