Rap 1

A vörös malom (musical)

Őfelségét érdekli a találmány! Reméli, nem csupán vásári mutatvány! Amit ő kíván, nem holmi csinálmány
Pokol fajnak dicsősége világszám!

Őfelsége kifejezett óhaja, mellőzzük a protokollt a pokolba!
Ezért azt mondja, ne is ragozzam, térjünk rögtön a dologra!

Magister: A felség óhaja parancs! Úgyhát felséges uram, magas kormány, engedelmükkel röviden ismertetni fogom találmányom lényegét. Én egy emberrontó gépet csináltam. Műszaki neve pszicho korruptor. Psziché az lélek, korrumper annyit tesz, mint elrontani, Pszicho korruptor, tehát lélekrontó. Az én gépem, igazi büszke, ördögi gondolat. Beledobsz egy ártatlan, tiszta, becsületes embert és egy óra múlva a másik végén kijön egy kész gazember! Ahogy beledobod a jóembert, sorra örli meg az illúzióit, koptatja a hitét, szaggatja a tisztességét, megtöri a szeretetét, bepiszkolja a szerelmét, megkeményíti a szívét, elveszi a becsületét, megörli, mint a malom mindazt, ami benne nemes, ami isteni!

Őfelsége:
Bravo, Bravo, Bravo!

Magister:
Fenn a Földön már régóta vannak ilyen emberrontó intézmények. A nagyvárosok. Az ártatlan, vidéki jófiú felmegy Párizsba, és Párizs húsz év alatt elrontja. De ez húsz év!
Az én gépem elvégzi mindazt hatvan perc alatt, amire egy bűnös nagyvárosnak húsz évre van szüksége.

Őfelsége:
Bravo, Bravo, Bravo!

Őfelsége kívánja, hogy részletezze, miből van összetéve az Ön csodagépe, pár szóban, persze konkrétan, adja elő, mi mennyi és honnét van!
előadó: A vörös malom (musical)
album címe: keressük!
megjelenés: keressük!
hossz: keressük!
kiadó: keressük!
zeneszerző: keressük!
szövegíró: Kocsák Tibor

stílus: keressük!
címkék: keressük!
napi megtekintések: 1
megtekintések száma: 4253
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i