Gyereknap

Rokker Zsolti

Riporter: Tessék elmondani, hogy milyen volt régen a gyereknap!

Nagyi: Hát, az én időmben kimentünk még a ligetbe', beültünk a bolondmalomba, oszt' forogtunk, mint zokni a centribe'. Egy bajszos huszár vett nekem süvegcukort, oszt' hívott a bokrok mögé. Kár, hogy még csak tizénkét éves voltam. De a nyalka legény aszonta' az ilyet szereti, mer' az még őszintén sikít. No meg voltak bábjátékok, sokszor pont tizenkettőkor kezdték. Ja, ez volt a délibáb.

R.: És ma mi van gyereknapon?

N.: Máma...! semmi! Mennek a hülyegyerekek dzsojszikóni' a játékterembe. Vagy otthon ülnek a számítógép előtt. Csüffögnek a lövöldözős jelenetbe'. A seggük meg kövér, a tornaórán meghalnak, mer' csak a csipszet falják, meg a kindert, pedig annak a kapszulája hizlal.

R.: De a Zsolti, az nem hízott el.

N.: Hát nem, mer' az nem eszik, csak iszik, mint a vadászgörény. Tablettásbor a kedvence: attól bemelegszik, oszt' mennek gyúrni a Pince konditerembe. Részegen emelik a vasat, oszt' közbe szól a blekkmetál. Ha valami kemény rész van, ledobják a súlyt, oszt' hörögve dobálják a hajukat a vad zenére. Meg firegnek a linóleumon. Csak a Beimüller Zoli dagi, mer' az négyszer ebédel, meg annak má' a nagyapja is olyan volt, a tánciskolába' úgy hívtuk, Dózer, mer' akinek végigment a lábán, mintha letarolták volna.

R.: Zsolti, neked mi jut eszedbe a gyereknapról?

Zsolti.: Hát az, hogy a nagymuttert le kéne nyúlni vagy két ruppóval. Bár tudom, hogy úgyis régi, avas Tibi csokit kapok, mer' '86-ba' megvett a mama két kartonnal a vípusztai vagyesbolta', akciósan! (le volt járva má' akkor is), oszt' leosztottam nekem húsz évre. A múltkori olyan kemény volt, mikor ráharaptam, a fogam közt lett tíz perc szünet. Hát...

R.: És nem hiányzik a "régi idők" hangulata?

Zs.: Hát nem, mer' régen csak ilyen vetélkedők voltak, azt meg rendezzenek terhes anyáknak. Az volt pölö, hpgy lepényevés, hogy melyikbe' van a húszfilléres, oszt' a Beimüller befalta az összeset a pénzzel együtt, másnap reggel adta ki a kasszája. Meg volt zsákbafutás, a nyeszlett Sugovácz volt a társam (mer' a Beimüllerre nem ment rá zsák), a Sugó meg nem bírt szaladni, he', harmatgyenge a csávó. Mindig leesett a szemüvege, oszt' pampogott: Zsolti, ez már a célegyenes? - oszt' még el se indultunk...
A ringlispilt meg begyorsítottuk, mikor a kezelő nem figyelt, a Beimüller meg lerókázta a piknikezőket. A céllövöldében meg seggbelőttem a vattacukros kutyáját, az meg felugrott, oszt' lekapta nekem a kétdekás Hubertust a pálcáról, hö. Idomítva volt, egy az egybe'...!

R.: Na, de bizonyára megismertetek csinos lányokat is.

Zs.: Meeeeg hát, de az nem azon múlott, hanem azon, mennyi pénzünk maradt! Mer' ma már a kislányok se érik be nyalókával! Vagy csengetsz, öreg, vagy húzol a puttonyba. He, a mai lányokon tudod mér' van rés? Hogy lehessen kártyával is fizetni! A gyereknap kész kiadás!
előadó: Rokker Zsolti
album címe: keressük!
megjelenés: keressük!
hossz: keressük!
kiadó: keressük!
zeneszerző: Erdei Sándor
Voga János

szövegíró: Erdei Sándor
Voga János

stílus: keressük!
címkék: keressük!
napi megtekintések: 1
megtekintések száma: 7248
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i