Harcsa Veronika, Molnár Máté és Bagossy-ék is felemás zoknit hordanak

megjelenés:
2021-03-17 14:24:55

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 795

A kezdeményezést Magyarországon a Rejtett Kincsek Down Egyesület szervezi, kampányukhoz számtalan zenész, előadóművész és együttes csatlakozott, köztük Harcsa Veronika, Bérczesi Róbert, Miklósa Erika, a ROAD, a Margaret Island és a Bagossy Brothers Company.

A Down-szindróma veleszületett genetikai eltérés, amely véletlenszerűen alakul ki. Hazánkban körülbelül 1000 újszülöttből egynél fordul elő. A Down-szindróma nem betegség, hanem állapot, amely nagy mértékben javítható, főként kora gyermekkori fejlesztések segítségével. A Down-szindrómával élő gyermekeknek és felnőtteknek a legtöbb esetben ugyanolyan céljaik és vágyaik vannak, mint ép társaiknak: szeretnének boldog életet élni, szeretni, tanulni, elfogadott és elismert tagjai lenni egy közösségnek. 

- Március 21. a Down-szindróma Világnapja, amiről Magyarországon is megemlékezünk – mondta Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke. - A világnapon a Down- szindrómával élőkre figyelünk, hogy elősegítsük a fogyatékkal élő emberek elfogadását és tudatosítsuk: legfontosabb alapértékeink közé tartozik a társadalmunk sokszínűsége és az esélyegyenlőség.  

A Down-világnapon az emberek világszerte feltűnő színű és mintájú felemás zoknit húzva hívják fel a figyelmet arra, hogy mindenki értékes és egyenjogú tagja a társadalmunknak. A Rejtett Kincsek Down Egyesület több mint húsz éve támogatja a Down-szindrómával és más fogyatékkal élő gyermekeket, felnőtteket és családjaikat abban, hogy ők is aktív, boldog életet élhessenek a társadalom teljes jogú tagjaiként. A szervezet felkérésére közel 40 zenész és előadóművész csatlakozott a kezdeményezéshez. A teljesség igénye nélkül felemás zoknit húz a lábára Harcsa Veronika, Bérczesi Róbert, Miklósa Erika, Lajtai Kati, a 30Y, a ROAD, a Margaret Island, a PASO, a Tesco Disco az Alma Együttes és a Bagossy Brothers Company.
- Rajtunk múlik, hogy a hasonlóságokat vagy a különbségeket keressük egy másik ember és magunk között – fogalmazott Harcsa Veronika énekes-dalszerző. - Ha könnyű látni, hogy miben különbözünk, tegyünk még egy lépést, és keressük meg azt is, hogy miben hasonlítunk. Számomra erről szól ez a nap. 

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat. Mindösszesen annyi a dolga, hogy lefotózza magát felemás zokniban, és közzéteszi a képet Facebookon március 19-21. között egy személyes üzenettel a #felemaszokni hashtaget használva.


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i