Táblaavatással indul idén a Szenes Sláger ünnep

megjelenés:
2021-09-04 13:55:09

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 789


Táblaavatással indul idén a Szenes Sláger ünnepA tábla egyik oldalán a fiatal Iván látható, ahogy ott áll a téren, élete teljében, 18 évesen. A zöld tábla másik oldalán közismert zongorás képe díszeleg és mellette művészeti hitvallása olvasható. Szenes Iván kedvenc színe mindig is a zöld volt, rendszeresen zölddel írt, ezért aláírása is ezzel a színnel van kinn emléktábláján. Az egyedi, hangjegy lábazatra épült táblát a dalköltő lánya, Szenes Andrea tervezte, amelyről nem maradhatott le a népszerű „Próbálj meg lazítani…” című slágere és kottája sem.

Szenes Iván szerette maga körül a boldog embereket, többek között ezért hívja meg 11. alkalommal lánya Szenes Andrea, Édesapja kedvenc, józsefvárosi környezetébe vendégeit, hogy fesztivál hangulatba hozza a hallgatóságot.



Erőss Gábor Józsefváros alpolgármestere minden eddigi koncerten részt vett és szociológusként nagyon büszke rá, hogy tömegeket vonz az emlékkoncert és az emberek vérébe ivódtak mára a Szenes dallamok.

„Mindig nagy élmény és öröm számomra
együtt dúdolni a dalokat a közönséggel.
Kultúraszociológia tárgy előadásaimon is
ki szoktam emelni a kulturális események
közösségi erejét, mely ebben az esetben
látszik igazán, hogy halhatatlanná teszi
Szenes Iván generációkat átölelő
slágereit.” – mondta az alpolgármester úr.

Az ingyenes koncert vasárnap este 18.30-tól kerül megrendezésre a Szenes Iván téren. Több korosztály is képviselteti magát a színpadon a művész tiszteletére. A generációkat összekötő dalokat többek között Gergely Robi, Kökény Attila, Kocsis Tibor, Zalatnay Sarolta, Opitz Barbi, Balázs Péter, Singh Viki, Voith Ági, Bodrogi Gyula, Csonka András, Nyári Károly és az Apostol együttes előadásában élheti át közönség.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i