Zenei különszámmal jelent meg a Fedél Nélkül utcalap

megjelenés:
2021-09-24 07:27:14

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 564

Az újság a Menhely Alapítvány, a Kobuci Kert és a Zeneszöveg.hu finanszírozásában, a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében jelent meg.

Bagossy Norbert, Kowalsky, Sena és Likó Marcell is interjút adott a szeptember 23-án megjelent Fedél Nélkülnek. Az utcalapot ezúttal egy erre a lapszámra összeverbuvált szerkesztőség készítette társadalmi munkában. A kiadvány két héten át kapható hajléktalan terjesztőktől és online megrendeléssel.

Kapható szeptember 23-tól 2 héten át engedéllyel rendelkező utcai terjesztőktől Budapest és több megyeszékhely főbb csomópontjain. Minden eladott újság utáni bevétel a terjesztőnél marad. A különszám a fedelnelkul.hu  felületen is megvásárolható, az itt származó bevétel a Menhely Alapítványhoz kerül.

A Fedél Nélkül megélhetési lehetőséget teremt otthontalan, nehéz körülmények között élő terjesztőinek. A lap története egészen 1993 júliusáig nyúlik vissza, amikor Ungi Tibor és Győri Péter a Menhely Alapítvány segítségével megjelentette a lap első példányát. Az akkori utcalap a mai kiadványokhoz képest mind terjedelmében, mind megjelenésében jóval szerényebb volt: a kezdetben mindössze 4 oldalas lapot fénymásolással sokszorosítva egy félbehajtott A3-as papíron „adták ki”. A lap azóta jelentős átalakuláson ment át, jelenleg 24 oldalon jelenik meg kéthetente, és elsősorban hajléktalan emberek műveit, verseit, írásait közli.




A Fedél Nélkül különszám nem új keletű, de most jelent meg először zenei tartalommal, az eredetitől eltérő külsővel. A lap ezúttal kizárólag a magyar könnyűzenére fókuszál, és exkluzív interjút közöl többek közt Bagossy Norberttel, Kowalsky-val, Senával, Likó Marcival, Leskovits Gáborral és a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint szerzőpárossal. Az újságot a médiában hosszú ideje jelenlévő szakemberek készítették a napi munkájuk mellett, köztük szerkesztők, újságírók, fotósok, grafikusok, tördelőszerkesztő és korrektor.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i