A Ki mit tud? hangulatát jeleníti meg új klipjében a FILC

megjelenés:
2022-02-07 14:36:08

napi megtekintések: 3

megtekintések száma: 603

Alapvetően fúziós jazz-t játszanak, de alig van stílus, amihez ne nyúlnának hozzá. Tavasszal érkezik az első nagylemezük, amit immáron a második single-lel vezetik fel Octopus címmel. A dalhoz klipet is forgattak Pécsett, a  MárkusZínházban.

- Az Octopus című számunk a legelsők között volt, amelyet 2018-ban a még csak négytagú FILC nekiállt próbálni – mondta el Etlinger Misi basszusgitáros. - A dal alapja egy ritmusjáték, amelyet egészen különböző dinamikájú egységekkel színesítünk. Élőben sokat és sok időn keresztül játszottuk, és emiatt több alkalommal hozzányúltunk, csiszolgattuk. A többszöri alakuláson átment szám már minden ízében közös alkotássá nőtte ki magát.

Ahogy a FILC első klipjét, a Weather Reportot, ezt is Irsik Bence, a zenekar gitárosa rendezte, és az együttes barátja, Jankó Matyi segítségével realizálták a koncepciót. A kamerában Dózsa-Juhász Máté volt a segítségükre, a díszletért és koreográfiáért Kovács Tamás felelt. A felvételek a pécsi MárkusZínházban készültek január elején.

- A klip szoci szerepválogatós vagy kimittudos látványát utólag húztuk rá, eredetileg csak az előzőhöz hasonló, komolykodást mellőző imázsklipet akartunk készíteni egy másik beállításban – árulta el Misi.
A dal a második single a tavasszal érkező első FILC-nagylemezről.
- Az albumon az eddig megjelent anyagainknál eggyel szélsőségesebb hangulatokhoz is nyúlunk, így az eddigi közös munkánk átfogó gyűjteménye lesz az album – tette hozzá a basszusgitáros. - A 10 dalt tartalmazó LP-n még teljesen ismeretlen zenék is lesznek, több vendégművész közreműködésével. Törekedtünk az élő megszólalásra, és a számok nagy hányadát együtt rögzítettük. A jazzy vonal mellett lesznek rajta energikus hiphop groove-ok és afrobeat ütemek, de elkalandozunk funk/disco irányokba is.
Jelenleg egyre több koncert körvonalazódik a nyárra, több fesztiválon ott lesz a FILC. A lemezt Pécsett és Budapesten is bemutatják tavasz végén.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i