Az Inspired Selection és a Zeneszöveg.hu együttműködésében elindult a Dalszövegírók versenye

megjelenés:
2022-04-09 12:56:46

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 626

KATT IDE A RÉSZLETEKÉRT!


Jelentkezési határidő május 9., a közönségszavazás május 20-án indul!

A verseny célja, hogy a feltörekvő dalszövegírói közösség bemutatkozhasson és a szakma értékes, új alkotókkal gazdagodjon. A megmérettetés ösztönzést adhat olyan fiatal, tehetséges kezdő alkotóknak, akik még nem rendelkeznek elegendő ismertséggel, kapcsolatrendszerrel.

Dés László Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész kifejezetten a versenyre komponált zenét, amelyet a verseny weboldaláról lehet letölteni. Miután a pályázók megírták a dalszöveget és írott formában feltöltötték azt a honlapra, mellékelniük kell egy videót is, a dalszöveg zenére való előadásáról. Ez leginkább a szöveg ritmikája és értelmezése miatt fontos, továbbá a versenyzőknek így lehetőségük lesz a közönségszavazás során videóikat is megosztani.

Hogy miért érdemes pályázni?

Az első helyezett díja, hogy elkészül a dalszövegével a dal eredeti verziója. Tóth Vera énekesnő előadásában és a Tom-Tom kiadóval együttműködve elkészül a dal stúdió felvétele, hangszerelése és klipje, és kiemelt sajtó megjelenést és figyelmet kap.

A verseny támogatója az zeneszöveg.hu, az NKA - Nemzeti Kultúrális Alap, az Artisjus és a Tom-tom kiadó.

A közönségdíjas versenyző elnyeri a zeneszöveg.hu különdíját, ami 50.000.- Ft pénzjutalommal és egy magazin interjúval járul hozzá a dalszerző alkotói munkájához.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i