3 nap múlva startol a Fishing on Orfű

megjelenés:
2022-06-26 13:17:27

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 376

Zsinórban nyolcadik alkalommal lett elővételben teltházas a legbarátságosabb könnyűzenei fesztiválként ismert Fishing on Orfű, amely idén új helyszínnel és saját alkoholstratégiával is jelentkezik. 



Alternatív és underground élőzenei produkciók 

A legfiatalabbaktól (Carson Coma, Krúbi, Esti Kornél, Blahalouisiana, Csaknekedkislány, Elefánt, Bohemian Betyars, Analog Balaton, Deva, Platon Karataev, Ricsárdgír) kezdve a régebb óta kedvelt produkciókon (30Y, hiperkarma, Vad Fruttik, Kiscsillag, Pétery Bori & Love Band, Bëlga) át ott lesznek a legkedveltebb hip-hop előadók (Beton.Hofi, HOLI, 6363, De:Nash) is. 


Először lép fel a Fishingen a Szűcs, azaz Szűcs Krisztián, a HS7 frontemberének zenekara


a Mitsoura, a KFT, a Muzsikás, a Balaton (akik a Víziszínpadon is játszanak) és a Kontroll Csoport. Ez persze csak a jéghegy csúcsa, hiszen négy nap alatt összesen több, mint százharminc zenei produkciót, többek között különleges összeállásokat, más fesztiválon nem látható formációkat is megnézhet Orfűn a közönség.





Az új helyszín a Semmi tisztítás nevet viseli


A Semmi tisztás a fesztivál feletti erdőben egy olyan új nem zenei helyszín, ahol nyugalom és csendesebb programok várják a közönséget. A nap jógával indul, mélyrelaxációval és handpan hangutazással folytatódik, majd a Szendrői Csaba (Elefánt) nevével fémjelzett közös olvasásra (Olvasni szabad!) invitálják a fesztiválozókat. Az érdeklődők kora délután 


izgalmas beszélgetéseket hallgathatnak meg a Dalfutár alkotóival, zeneipari háttérmunkásokkal vagy menő kliprendezőkkel.


A fesztivál mozija is ide költözött


A közönség sötétedéskor a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak rövidfilmjeiből láthat válogatásokat – minden este egy filmes és egy animációs blokkban.

 


Alkoholtstratégia a Fishingen


A Fishing on Orfű az első könnyűzenei fesztivál, amely felelős alkoholfogyasztásra buzdítja vendégeit a FOO Alkoholstratégia program segítségével és összhangban a Civil kitelepülők idei fő témájával, az addiktológiával. A FOO Alkoholstratégia célja, hogy rávilágítson: 


a kontrollált és átgondolt alkoholfogyasztás hosszabb bulihoz, több élményhez és kellemesebb másnaphoz vezet.


A kezdeményezés kapcsán a fesztivál szórólapokkal és pultokba kihelyezett táblákkal segíti a látogatókat - a felelős alkoholfogyasztással kapcsolatos gyakorlati tippekkel. A Fishing célja, hogy vendégei a lehető legjobban érezhessék magukat Orfűn – alkoholfogyasztás mellett is.






Műanyagmentes és környezettudatos fesztivál


A fesztivál folytatja törekvéseit, hogy a lehető legkisebb legyen ökológiai lábnyoma: idén már csak repoharakat, valamint 100%-ig lebomló PLA-ból készült feles- és borospoharakat használnak a rendezvényen. A melegkonyhás kitelepülők sem használhatnak műanyagot, helyette fa és papír eszközök segítségével étkezhetnek a vendégek. És természetesen továbbra is folyamatosan szedik, gyűjtik és helyben válogatják a fesztivál szemetét, amit szelektíven szállítanak el a helyszínről.


OFF-programok a Fishingen


A Fishing méltán népszerű szabadidőprogramjai közül már rengeteg betelt, aki a fellépőkkel túrázna, az a P.A.S.O.-val fröccsözhet, Varga Liviusszal, Szűcs Krisztiánnal, vagy Leskovics Gábor Lecsóval és Dióssy Ákos Dióval pedig sörtúrára indulhat. 





Civil liget


A Fishing civil kitelepülőinek fő témája idén az addiktológia, azon belül az ártalomcsökkentés, a függőségekkel való küzdelem, a prevenció. A kibővített Civil Ligetben hét szervezet (Bázis Addiktológiai Szolgálat, Bulisegély Drogambulancia (Menedék), Egészségliget, Ifjúsági Lelki Elsősegély, INDIT közalapítvány, Mensa, Társadalomklinika) képviselteti majd magát, akik napközben számos tartalmas programmal, beszélgetéssel és workshoppal készülnek a témában. A FOO Alkoholstratégiához kapcsolódóan az alkohol történetével, veszélyeivel és kockázataival kapcsolatosan is itt tájékozódhatnak az érdeklődők.





Gasztronómia Orfűn


A Fishing híres gazdag borkínálatáról, változatos melegkonyhás kitelepülőiről, minőségi kávéfelhozataláról. 2022-ben tíz borászat és harminc gasztrokitelepülő kínálatából választhatnak a vendégek, a fesztivál pedig gondolt a vegán, lakto-vegetáriánus, laktózintoleranciában szenvedő vagy esetleg gluténmentesen étkező vendégekre is. Reggeli idén már négy kitelepülőnél is fogyasztható, míg minőségi kávéhoz már hat helyen is hozzájuthatnak a vendégek. 


A 14. Fishing on Orfű 2022.06.29-én délben nyitja meg kapuit. A rendezvénnyel kapcsolatban minden fontos információ megtalálható a fesztivál weboldalán.





Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i