Folytatódik a Best of Balaton

megjelenés:
2022-07-01 16:33:48

napi megtekintések: 3

megtekintések száma: 504

Füstölt angolna és pisztráng, pazar panoráma és gasztroélmény, isteni borok és káprázatos kilátás, kutyás strand, rejtett kincsek és kedvenc kilátóhelyek ahonnan megcsodálhatjuk a gyönyörű balatoni naplementéket.


2022-ben is folytatódik a Best of Balaton 13 kurátorral, akik a tavalyi évtől ajánlanak helyeket, tájakat, ügyeket, embereket, amikért és akikért érdemes felkeresni a Balatont. 
 

A Best of Balaton egy deklaráltan személyes és szubjektív válogatás


Kivétel nélkül olyanok ajánlása alapján áll össze, akiknek érdemes adni a szavára és akik bevallottan a Balaton szerelmesei. Ilyen például Ördög Nóra, Lábas Viki, Trokán Nóra, Gianni Annoni, Gyurta Dani, Marsalkó Dávid, Tilla, Sebestyén Balázs, Vecsei H. Miklós, Pantl Péter, MOL-csoport kommunikációs igazgatója, Starcz Ákos, az index.hu vezérigazgatója, vagy éppen Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítói. 

Ezért is érdemes elindulni a Balatonra


2021-ben őket kérte fel a VOLT Produkció csapata az induló Best of Balaton produkcióhoz, ők kapták azt a feladatot, hogy állítsák össze azt az ötvenes listát, amiért érdemes elindulni a Balatonra. 


„A felkérésnél nemcsak az volt fontos szempont, hogy a kurátoraink szeressék a Balatont és sokan kövessék őket, hanem az is, hogy hitelesek legyenek, érdemes legyen adni a szavukra. A Best of Balaton logikája igazán nagy szabadságot adott a csapatunknak, hiszen itt nincsenek kategóriák: 


bárki ajánlhat egy számára fontos éttermet ugyanúgy, mint egy helyet, ahonnan szép a panoráma, vagy egy olyan embert, aki sokat tesz a Balatonért.


Így kerülhetett a 2021-es ötvenes válogatásba az Ultrabalaton, Csukás István, az Aszófői Halsütő, vagy éppen a Balatonon kimondott igenek. A tavalyi, 50-es lista kicsit se veszített az aktualitásából, azt most újabb 20 ajánlat egészíti ki.” - mondta el Lobenwein Norbert a Best of Balaton egyik alapítója. 
 

20 új alánlat

 

A zánkai Neked Főztem, a kőröshegyi Völgyhíd Étterem, a fonyódi A konyhám 365 stúdió, a füredi Bergmann Cukrászda, a Majthényi Présház, a siófoki Mala Garden, a Mór24, a Villa Kabala, a Homola Borterasz és a zamárdi Patkó Büfé is bekerült az idei  gasztronómiai kínálatba.


A „minden más” kategória igazán színesre sikeredett


A Best of Balaton kurátorai ajánlják a lángost, a balatoni retró emlékeket, a Kéktúra útvonalát, a fonyódi kutyás strandot, a kocogást a Balaton partján, a Tapolcai tavasbarlangot, a tihanyi Piac Placcot, a Káli Autó-Motor Múzeumot, Bereczki Kata festőművészt és Budavári Dórát. 


„Minden jelöltet rövid riportfilmekkel mutatunk be


ezeket június 27-től 20 napon át az Indexen és a MOL Nagyon Balaton Youtube-csatornáján láthatja majd a közönség.” – emeli ki Váncza Panna, a Best of Balaton vezetője.

 

 


 

Idén is átadnak életműdíjat

 

A 2021-es évben a kuratórium döntése értelmében Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa vehetett át életműdíjat. Idén őt kérték fel, hogy a 2022-es életműdíjast ő javasolja.


„Családommal 30 éve üzemeltetjük a Kistücsök Éttermet. A legnagyobb elismerés számunkra a visszajáró vendégeink szeretete, de bevallom, nagyon jól esett a Best of Balaton életműdíja


és az is, hogy most én tehetek javaslatot az idei életműdíjas személyére. Gyerekkorom óta a Balatonon élek, sokakat ismerek, olyanokat is, akik megérdemlik, hogy elismerjék őket.” – mondja Csapody Balázs. Az életműdíjat július 30-án Zamárdiban, a ZamJam Fesztivál keretében a Balaton Ünnepén adják át.

 

 

A teljes Best of Balaton listát a www.bestofbalaton.hu -n böngészhetik az érdeklődők, és remélhetőleg számos új, meglátogatni, kipróbálnivaló úticélt fedeznek fel maguknak.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i