A Tankcsapda előtt is felléphet a Roxiget egyik nyertese

megjelenés:
2022-07-10 16:27:07

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 402

A Tankcsapda, a Blahalouisiana és a The Grenma előtt is felléphetnek a Roxiget tehetségkutatóján nyertes zenekarokA fesztiválként is ismert könnyűzenei verseny idén augusztus 27-én lesz Szigetszentmiklóson, és a The Pontiac, illetve a Takáts Tamás Blues Band ingyenes koncertjével zárul.


 

A Roxigetet 2005 óta rendezik meg a Csepel-szigeten, ami egyrészt egy tehetségkutató verseny a Közép-Magyarországi régió amatőr rockzenekarai számára, másrészt egy közkedvelt ingyenes élőzenei rendezvény.Július 27-ig lehet jelentkezniA tehetségkutatóra július 27-ig jelentkezhetnek három dallal a könnyűzene területén alkotó induló együttesek. Az augusztus 27-i döntőbe az előzsűrizést követően 10 együttes jut be, őket egy szakmai zsűri véleményezi a helyszínen is.Szakmi zsűri választja ki a legjobbakatHrutka Róbert zeneszerző, gitáros, Leskovics Gábor (Pál Utcai Fiúk, Kiscsillag), Ábrahám Zsolt (HS7), Papp Szabolcs (Supernem), Pálmai Zoltán (ex-P.Mobil, ex-Beatrice),), Kiss Sándor (ex-Intim Torna Illegál), Pásztor Sámuel (Anna and the Barbies), Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Nagy Ádám (Roy és Ádám Trió) és Pócsi István, a Barba Negra programigazgatója. 
A verseny győztesének nyereményeA verseny győztese 100 ezer forint értékű hangtechnikai eszközt nyer az Audmax Kft felajánlásában, illetve 250 ezer forint értékben image videoklipet készíthet a Rózsa Produktum stábjával. A döntőben előzenekaros fellépési lehetőséget lehet nyerni a  Tankcsapda, a Blahaluisiana, és a The Grenma előtt, Egy-egy zenekar koncertezhet majd a Robotban és a Vagabond Korzó 2023 eseményén is.Megválasztják a legjobb előadót és zenészt isA tehetségkutatón megválasztják a legjobb előadót és zenészt, ők az Audio Technika Central Europe Kft különdíját nyerik. A verseny győztes zenekara bejut az Öröm a Zene országos könnyűzenei tehetséggondozó sorozat döntőjébe, ahol a tét 1 millió Ft értékű hangszer és hangtechnikai támogatás, valamint 2 millió forint az NKA Hangfoglaló Program felajánlásában.Fellép a Positive Metal Attitude zenekar és a Takáts Tamás Blues Band is


A döntő után fellép a PMA - Positive Mental Attitude hardcore punk/punk-rock banda, a csepeli klasszikus rock vonalat képviselő Ingajárat, a  blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac, majd zárásként a Takáts Tamás Blues Band. A belépés ingyenes. A Roxiget Szegedi Zsuzsa szervezésében, a Városbarát 2310 Egyesület és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház partnerségében valósul meg. A tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében valósul meg, az NKA Hangfoglaló Program támogatásával. 

 

További részletek a Facebook-eseményben.Nyitókép: Roxiget hivatalos/Gulyás Lajos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i