VIII. Malomfesztivál, Orom, Szerbia

megjelenés:
2022-07-18 13:31:35

napi megtekintések: 3

megtekintések száma: 560

VIII. MALOMFESZTIVÁL, 2022. augusztus 11-13.


HELYSZÍN: Orom, szélmalom


MIKOR:

Építőtábor: 2022. július 31-augusztus 10.

Szépítőtábor: 2022. július 31-augusztus 10.

Alkotótáborok: 2022. augusztus 05-10.

Malomfesztivál: 2022. augusztus 11-13.


Bravo! Legjobb a nyár!


Idén is lesz Malomfesztivál. Építsük tovább a közösséget, jussunk el az Én-től idén is a MI-ig. Minden évben igyekszünk egy olyan univerzumot Oromra varázsolni, ami csak itt, csak ekkor, csak veletek lehetséges. Mert ennek a helynek varázsereje van. Csodák történhetnek és történnek a malom körül. 





A Malomfesztivál szellemisége


Malomfesztivál mindig egy különleges alkalom, egy ünnep: a régi és új barátságok, a szűkebb és tágabb, a szó szoros és absztrakt értelmében vett család, az új élmények és régi emlékek, a természet ünnepe. 


Ha valaki megkérdi tőletek: Milyen volt a Malomfesztivál? Nehéz rá válaszolni, talán nem is lehet, egyszerűen csak ott kell lenni.


A Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület nyolcadik alkalommal szervezi meg az oromi Malomfesztivált, 2022. augusztus 11-13. között. S nem maradnak el idén sem az ezt megelőző alkotótáborok, illetve az építő-, és a szépítőtábor. Töltsük meg élettel a tarlót, táncoljuk körbe a malmot idén is.





A fesztivál plakátja idén is emblematikus


Az idei arculat meghatározó eleme a toportyánbőrbe bújt vadnyúl. A kifordított szimbolika a fesztivál képébe bújtatott kultúrát jelképezi, az éjszakai bulik mögött rejlő számtalan valódi értéket.





Idén is minden öko és bio

A Malomfesztivál szervezőinek nagyon fontos, hogy a rendezvény évről évre egyre inkább környezetbaráttá váljon, s talán egyszer elérjük, hogy egyáltalán ne termeljünk szemetet. Ezért pár éve megépült a Malom-konyha, ami teljesen műanyagmentes, a fesztiválozók hazai termelőktől szerzett alapanyagból készült ételeket fogyaszthatnak, s a vegák/vegánok sem maradnak éhen, hisz nagy hangsúlyt fektetünk a vega/vegán étrendre. 





A fesztivál építése során is figyelnek a környezetvédelemre


- A fesztivál építése és szépítése során is újrahasznosított anyagokból dolgozunk, amit lehet fából készítünk, s a terület díszítéséhez is olyan anyagokat használunk, melyek nem műanyagból készültek, legnagyobb részük újrahasznosított alapanyag - tették közzé a hivatalos álláspontot a szervezők.


- A környezettudatosságra szeretnénk buzdítani a fesztiválozókat is, így arra kérünk mindenkit, hozza magával saját étkészletét, bögréjét, de ha ezt elfelejtené a helyszínen saját, újrahasznosítható fesztiválpoharat tud majd vásárolni. Gyűjtsük szelektíven a szemetet, ne dobáljuk szanaszét - folytatta a szervező.





A Malomfesztiválra mindenki egy picit hazajár


A tusolókban is házi készítésű öko samponok és szappanok lesznek kihelyezve, valamit a fesztivál dizájnját idén sem új, hanem használt pólókra nyomtatjuk.


Malom-zene


- Mi már tűkön ülve várjuk, hogy az első koncert első akkordjai felcsendüljenek. A korábbi évekhez hasonló igényes, s színes zenei palettát hozunk elétek. Fiatal, új zenekarok, s régi rókák is érkeznek a Malomfesztivál színpadaira. Népzene, alternatív, pop, post rock, jazz, klasszikus zene, világzene, gipsy-punk, táncolós, csendben ülős, andalgós, őrülten porban ugrálós – mindenkinek lesz kedvére való a kínálatban. A zenekarok szó szerint a világ minden tájáról érkeznek, Dél-Afrikától Nagy Brittaniáig. 


Ízelítő a fellépőkből


Bohemian Betyars & Parno Graszt (HU)

Henge (UK)

Deva (HU)

KurtaUtca (RS)

Repetitor (RS)

Skier & Yeti (RS)

BCUC (ZA)

bongor (HU)

Nemi Pesnik (RS)

Óperentzia (HU)

HarMálek Orchestr (CZ)

Csonka Ferenc és zenekara (RS)

KOIKOI (RS)

Sara Renar (HR)


Egyéb információk


- Ahogyan eddig is ingyenes medencehasználat, parkoló, sátorozási lehetőség két helyszínen (a medence körül és a tarlón), WC, tusolási lehetőség, programok kicsiknek és kicsit nagyobbaknak, SoulKitchen, finom lángosok, és jéghideg fröccs, beüzemel a Malom-konyha, 


kicsiket várja a Mini-Malom, a Chill-sátor mellett teát szolgál fel a Teaház


bemutatkozik a Tremolo_forte, délután sem maradtok programok nélkül, emellett még sok meglepetéssel is készülünk - részletezte a Malomfesztivál csapata.


A fesztivál a családok és a házikedvencek barátja, ezért ne tessék otthon felejteni a gyerkőcöket, kiskutyákat, és a nagyszülőket sem.


Malomfesztivál alkotótáborok


A Malom mellett kreatívabbá válik az ember. S ezt a sok felgyülemlett kreativitást, és alkotói energiát a legjobb ha az alkotótáborainkban élitek ki. Játék a nyár, játék a művészet, ezért reméljük idén is sikerül majd szabadon engedni az értékes gondolatokat, kinyitni a szíveket és szemeket, inspirálódni a környezetből, s ahogy már megszokhatták a tábor résztvevői egy családias hangulatban eltöltetni a fesztivál előtti öt napot. Idén négy tábor várja az érdeklődőket: képzőművészet, színház, zene és irodalom.





Elővételes jegyek


Early bird lokálpatrióta, azaz korai fecske bérlet: 3000 RSD (csak

Szerbia)

Elővételi bérlet: (online, offline): 3800 RSD / 12.000 HUF / 35 EUR

Oromi bérlet: 2500 RSD


Jegyvásárlás online felületen és a Tixa oldalán.


13 év alatt a fesztivál látogatása ingyenes.

A fesztivál befogadóképessége korlátozott. Amennyiben maradnak bérletek, az a helyszínen is megvásárolható lesz majd. Ezek, s a napijegyek árát a későbbiekben közzéteszik..


A Malomfesztivál Facebook oldala


A Malomfesztivál honlapja


Malomfesztivál az Instagramon




Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i