Zorall dal- és klippremier

megjelenés:
2022-07-25 09:49:48

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 532

Hamarosan érkezik a Fordított világ című nagylemez

 

 

Egy új dallal, és a hozzá készített, ütős képi világú videoklippel jelentkezett a Zorall. A Miből főzzünk pálinkát? címet kapott friss szerzeményük néhány koncerten élőben már debütált, és gyorsan tegyük hozzá, hogy - vélhetően nagyrészt a szövegének köszönhetően - azonnal elnyerte a közönség azon részének rokonszenvét, akik teljesen azonosulni tudnak a nótában felvetett konkrét problémával (és ennek megoldásával). A többiek pedig szimplán egy újabb értékes gyöngyszemet fűzhettek az eddigi kedvenc Zorall slágereikből álló képzeletbeli füzérre.






 


Hangya a dal megszületéséről



“Már kész voltunk viszonylag a lemezzel, amikor mondta Kori, hogy van még egy szövege. Telefonba nekem fel voltak játszva ötleteim, abból néztem hozzá valamit, Bence meg picit átfaragta. Tökre tetszik benne ez a kicsit Claptonos gitár.”

 


Kori társszerzőként



“Az a vicc, hogy a saját zenekarommal ezt picit inkább ilyen punkosan szerettem volna megcsinálni, de még nem jutottunk odáig, hogy ott gatyába rázzuk. Bedobtam, mint ötletet a Zorallnál, Hangya meg mondta, hogy neki meg van egy olyan akusztikus témája, amivel érdemes lenne összeereszteni.”


 



 

 

Hangya a videoklipről



“Már ahogy kipattant ez a dalötlet, azonnal azon agyaltunk, hogy mi legyen majd a hozzá készített klipben. Először olyan felvetés is volt, hogy ezt a pálinkafőzés dolgot is belecsempésszük a filmbe, de a hivatal, a világvége hangulat/milliő mindenféleképpen legyen benne. Aztán, ahogy telt-múlt az idő, ez változott - egy az egyben rábíztuk Bencére a megvalósítást, hiszen neki most már jóval nagyobb filmes tapasztalata van, mint nekünk. Így jutottunk el a fóti homokbányához… ahol egyébként pont előttünk néhány nappal fejeződtek be a Dűne következő részének forgatási munkálatai. Vittük a komplett stábot, sátrakat, és annyira sivatagi volt a hangulat, hogy az erős szél miatt még homokviharba is keveredtünk, utána otthon is zizegtek a szemcsék a fogaink alatt, meg folyt a ruháinkból a homok, szóval ténylegesen egy mini Szaharában dolgoztunk. (nevet) Attilának van egy kis terepjárója, amit ő telepjárónak hív (nevet), mondta, hogy kipróbálja itt… hát, néhol beásta magát rendesen a nagy menetben. Tízemeletes ház méretű dombokon mászkáltunk, mi is segítettünk felhurcolni a cuccokat a jelenetekhez, nem túlzás, tényleg kemény meló volt az a nap.”


 

 


 

Barbaró kommentárja



“Ahogy látható, képpárokat használtunk a klipben, például Hangya egy olyan jómódú akárkit alakított, aki egy fullos járgánnyal beáll egy benzinkútra, és marhára nem érdekli, hogy mennyibe kerül a benzin, aztán amikor fordul egyet a világ, két üres kannával bandukol a sivatagban… mint a Mad Max-ben. Én meg egy borzalmas pörgésben élő üzletembert játszok, a futópadon rohanok, miközben egyik kezemben hamburger, a másikban számológép, (a harmadikban telefon) van, és amikor beüt a világvége, csak ülök a nagy semmiben… számolom a homokszemeket.” 





 

A dal, és a kisfilm szerepe egyrészt, hogy megjelenítse az energiapazarló világ és ennek vélhető/várható következményeinek szembenállását, másrészt, hogy 


felvezesse a zenekar augusztus 5-én érkező Fordított világ című új nagylemezét


amelyet fizikai valójában másnap, a Barba Negras koncerten vehetnek kézbe a rajongók.


 

Esemény

 

 

A 2020 nyarától új frontemberrel, Koroknai Árpád énekessel tovább zakatoló banda május végén a húsz éves jubileum tiszteletére egy Zorall 20 című „maximális kislemezzel” jelentkezett - egy Kori hangjával megszólaló 10 számos best of válogatással, ami egy studio live felvétel, e mellé került fel bónuszként a korongra a digitális single-ként is kiadott Az emlékezés dala, illetve még egy új szerzemény, a Hamis álmok. Mindkét szám természetesen a pár hét múlva kiadásra kerülő Fordított világ CD-n is helyet kapott.

 

A lemez előrendelhető itt.

 

A zenekar által megálmodott, a hazai rock és metal színtér legnagyobb képviselőit színpadra állító Tábor Fesztivál - immár tizennegyedik alkalommal - idén augusztus 24-27. között várja az érdeklődőket, a helyszín hagyományosan az alsóörsi Pelso Camping.

 

Esemény

 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i