MCC Feszt Esztergomban

megjelenés:
2022-07-28 09:38:37

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 488

Az MCC Feszt közleménye



"Izgalmas beszélgetések, interaktív programok, koncertek, buli 3 napon át Esztergomban. Ez az MCC Feszt.

Az MCC Feszt három napon át kínál közéleti, interaktív és zenei programokat Esztergom belvárosában, ahol 



a „magyar tehetséget” ünnepeljük és ahol megtalálható az MCC esszenciája: közösség, közélet, kultúra, tudomány, sport, szakmai viták, zene, tánc, szórakozás.

 





Az MCC Feszt ingyenes programjainak és koncertjeinek Esztergom történelmi belvárosa, a Széchenyi tér, valamint a Kis Duna sétány ad helyet. A Prímás-szigeten (MCC-sziget) zajló programokat pedig este 18:00 óra után az MCC Feszt Pass-szal lehet látogatni.

 

Az MCC-sziget a Helischer József út és Gőzhajó utca találkozásán kialakított területen található, ami helyet ad:

 

a Zöld színpadnak, ahol a legfontosabb klímapolitikai témákkal találkozhattok;

egy exkluzív zenei színpadnak ahol napjaink legfelkapottabb hazai bandái zenélnek esténként;

az MCC Arénának, ahol hajnalig tartanak a fergeteges bulik;

és egy hangulatos gasztro-térnek is ahol a legklasszabb italok és legfinomabb ételek várnak rátok.

Az MCC-szigeten megrendezésre kerülő napi programok este 18:00-ig ingyenesek, utána hajnal 04:00-ig kizárólag MCC Feszt Pass birtokában látogathatóak.

Az MCC-sziget zenei színpadán este 18:00 után kezdődő MCC Feszt Pass-hoz kötött exkluzív koncertek és a Party Aréna fergeteges bulijai a folyamatosan bővülő programtáblában külön jelzéssel vannak ellátva.






 

Az MCC Fesztet 2022. július 28-30. között tartjuk, a Party Aréna utolsó programja július 31-én 4:00 órakor ér véget.” - tájékoztatott a szervezőség.


A fesztivál küldetése


A Mathias Corvinus Collegium (MCC) több mint 25 éve kezdte meg tehetséggondozó tevékenységét. Programjaival anyagi helyzettől függetlenül 



fejlődési lehetőséget kínál a legtehetségesebb magyar fiatalok számára az általános iskolától kezdve az egyetemi éveken át a posztgraduális képzésekig.


 

Az MCC tehetséggondozási tevékenységének pillérei az általános iskolásoknak szóló Fiatal Tehetség Program, a középiskolások képzésére fókuszáló Középiskolás Program, az Egyetemi Program, valamint az azt követő posztgraduális és posztdoktotri programok.






 

Az MCC ott kezdődik, ahol a hagyományos oktatás véget ér: programjaink ugyanis túlmutatnak a hagyományos iskolarendszer keretein, és olyan tudást adnak, amelyet diákjaink saját oktatási intézményükben is kamatoztatni tudnak.

 

Az MCC Feszt kezdeményezés hasonló logikára épül: olyan rendezvényt szerettünk volna életre hívni, amely túlmutat a hagyományos fesztiválok keretein. Amely nem csupán könnyűzenei programokat kínál, hanem sokkal inkább egyfajta 




értékrenden alapuló közösségi élményt közvetít izgalmas közéleti és közérdeklődésre számot tartó beszélgetésekkel, interaktív programokkal.


 

Az MCC jelenleg összesen 24 Kárpát-medencei (15 magyarországi és 9 külhoni) településen tette elérhetővé ingyenes programjait. 2022. szeptemberétől 5550 diák képzését látja el az intézmény, pár éven belül pedig már 35 helyszínen 10,000 hallgató vehet részt az MCC programjaiban.








Nyitókép: MCC Feszt hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i