Alba Regia – fesztelen jazz feszt!

megjelenés:
2022-07-31 14:18:57

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 430

Alba Regia – fesztelen jazz feszt!  

 

Idén augusztus 5-7. között ismét az Alba Regia Feszt Székesfehérváron. Az ingyenes koncertsorozat péntektől vasárnapig nemcsak a fesztivál látogatóinak, hanem a belvárosban sétálóknak is feledhetetlen zenei élményt fog nyújtani.


 

Idén is a hazai jazz, fusion és funk-soul szcéna legnépszerűbb együttesei, előadói adnak 


koncerteket a Bartók Béla téren felállított szabadtéri színpadon.


A 30. jubileumát ünneplő Fusio Group nyitja meg az eseményt péntek 18 órakor, őket a Szabó-Gyányi Kvintett követi Kovács Kornéllal kiegészülve, majd 21 órától Ferenczi András – Romhányi Projekt feat. Jammal adnak koncertet. Szombaton a Subtones, majd az ifj. Egri János kvartet, este pedig a Stinky Bugs Koszi Jankával és Méhes Adriánnal lesznek a színpadon; vasárnap pedig a Coltrane Legacy, az Orbay Lilla quartet és a Vörös Tamás Project zenélnek.


 

Az 1967-ben alapított jazzfesztivál újjászületése óta már 9. alkalommal varázsolja három napra az igényes hazai zene fellegvárává Székesfehérvárt.Az Alba Regia nem csak egy fesztivál, egy kultúrmisszió.Az ismert zenészek felvonultatása mellett a fesztivál szervezői fellépési lehetőséget adnak a fiatal tehetségek számára. A koncertek átállási idejében a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének legtehetségesebb hallgatói zenélnek a gyülekező tömegnek, és az arra sétálóknak. 


 

„Az Alba Regia Feszt egyik küldetése, hogy a magas szintű zenészeket és a fiatal tehetségeket támogassa.


Fontos, hogy mindenkit szeretnénk megszólítani, nem csak egy szűk réteget. Megmutatjuk, hogy az igényes zene is befogadható és szórakoztató. Mivel 


a város főterén tartott koncertek mindig ingyenesek, nem csak a fesztiválra érkezők, hanem mindenki, aki arra jár részesül az élményben.”


– foglalja össze Mits Gergő, az esemény egyik főszervezője, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője. 


 

Az 1967-ben alapított fesztivál Székesfehérvár önkormányzata, a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával 2014 óta ismét minden évben megrendezik. A szervezők célja, hogy soha ne szakadjon meg ez a hagyomány! 

 

 

Alba Regia Feszt. 

2021. augusztus 5-7.

SZABADTÉRI SZÍNPAD 

(Székesfehérvár, 8000 Bartók Béla tér)Aktuális program.

 

Facebook


Web 

Fellépők


 

augusztus 5. (péntek)

18:00 – Fusio Group

19:30 - Szabó-Gyányi Kvintett feat. Kovács Kornél

21:00 – Ferenczi András – Romhányi Projekt feat. Jammal

 

augusztus 6. (szombat)

18:00 - Subtones 

19:30 – ifj. Egri János kvartet

21:00 - Stinky Bugs feat. Koszi Janka és Méhes Adrián

 

augusztus 7. (vasárnap)

18:00 - Coltrane Legacy

19:30 - Orbay Lilla quartet

21:00 - Vörös Tamás Project

 

A szabadtéri koncertek ingyenesen látogathatóak. Előzetes regisztráció nincs. Az érvényben lévő szabályozások érvényesek a rendezvényre is. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

 Nyitókép: Alba Regia Feszt hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i