A Hangfoglaló Program nyári hírlevele

megjelenés:
2022-08-16 07:53:27

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 404

BACKSTAGE MINI ÉS MENTORTALÁLKOZÓ | 05. 26.

 

A Hangfoglaló szervezésében megvalósult esemény programja két részre volt tagolható. Az Induló Előadói Alprogram résztvevői számára szervezett zártkörű mentortalálkozón az aktuális évad támogatottjai tudtak egyeztetni mentoraikkal a haladásról és az esetleges elakadásokról, valamint lehetőségük volt kérdéseket feltenni az NKA képviseletében jelenlévő elszámolási biztosnak és pályázati referensnek pályázatuk teljesítésével kapcsolatban. Ezt követően ingyenes, de regisztrációhoz kötött Backstage MINI következett. Ennek során Kovács Ákos Dadan tartott előadást a komplex menedzsmentről, és a Platon Karataev duója tartott workshopot a stratégiai tervezésről. Az eseményt korábbi Hangfoglalós indulók, az Agavoid és a Platon Karataev koncertje zárta.


 

HANGFOGLALÓ A NYÁRI ZENEI FESZTIVÁLOKON IS

 

A programiroda NKA által finanszírozott Induló Előadói Alprogramja idén nyáron 10 különböző helyszínen és rendezvényen biztosít fellépési lehetőséget a pályázat nyertes előadói számára. A támogatott előadók megtalálhatók lesznek a Művészetek Völgyén, az Ördögkatlan Fesztiválon, a Campus Fesztiválon, a VéNégy Fesztiválon, a Kolorádó Fesztiválon, a Gólem Fesztiválon, a Fekete Zaj fesztiválon, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Bánkitó Fesztiválon, a Paloznaki Jazzpikniken, és jelentős fővárosi koncerthelyszíneken is.


 

SZABADTÉRI KONCERTEK A MAGYAR ZENE HÁZÁBAN

 

A Magyar Zene Háza szabadtéri színpadának első nyári évadát a Hangfoglaló Program Induló Előadói is színesítik. A feltörekvő tehetségek közül elsőként a 2017 végén Pécsett alakult, indie-popot és alter-rockot játszó Doggos lépett a közönség elé július 9-én. Őket 22-én követi a Laiho, 30-án a Hűvös, augusztus 26-án pedig a Pandora Projekt.

 

IDÉN IS LESZ FÜLESBAGOLY TEHETSÉGKUTATÓ

 

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Fülesbagoly Tehetségkutatót a budapesti Kobuci Kertben, július 10-én! A nagyszabású könnyűzenei versenyen kiválasztottàk a legjobb férfi és női énekest, legjobb zenészt és dalszövegírót, akik közel 30 meghatározó, előremozdító ajándékot nyerhettek. Például tévés- és fesztiválfellépést, sajtómegjelenéseket, videókészítést és lemezkiadást. Sőt, lesznek, akik a Petőfi Rádióba és magyar mozifilmekbe is bekerülhetnek a dalukkal. Emellett a budapesti győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint.

 

A tehetségkutató sorozata szeptember 10-én folytatódik Martonvásáron! A résztvevőknek augusztus 25-ig van lehetőségük jelentkezni.

 

KIDERÜLT, HOGYAN HALLGATUNK ZENÉT

 

Az EEnlarge Europe klubok közössége és tudásmegosztási projekt kutatást indított azzal a szándékkal, hogy a klubok mélyebben megértsék a közönségüket, ezáltal képesek legyenek új lendületet adni a szektornak a járvány miatti lezárásokat és élőzenehiányt követően. Az adatgyűjtést első sorban Magyarországon, Romániában, Szlovéniában és Szerbiában rendezték. Kiderült belőle többek közt, hogy a fókuszált zenehallgatás továbbra sem szorult háttérbe, az emberek még ma is szeretik megosztani egymással a zenehallgatás élményét, és az is, hogy a legtöbben a barátaik ajánlása alapján, vagy YouTube-on keresztül ismernek meg új előadókat.

 

ELSŐ KÁRPÁT-MEDENCEI ZENEIPARI TALÁLKOZÓ

 

A Hajógyár által szervezett első Kárpát-medencei Zeneipari Találkozó június 8-án és 9-én valósult meg. A konferencia célja a belföldi és külhoni – teljes Kárpát-medencét lefedő – egységes magyar zeneipar létrejöttének elősegítése. A szakmai előadásokkal és kerekasztal beszélgetésekkel teletűzdelt kétnapos esemény az A38-on fogadta az érdeklődőket, ahol esténként határon túlról érkezett előadók koncertjei tették teljessé a rendezvényt.
Nyitókép: Hangfoglaló Program hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i