Vizuális világáért nyert különdíjat, a Szálinger Balázs két verséből készült Családregény című videóklip

megjelenés:
2022-08-28 10:40:13

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 343

Vizuális világáért nyert különdíjat a Szálinger Balázs két verséből készült Családregény videóklip

 

 

 

Min megy keresztül egy kismama a szülés előtti nyolcadik hónapban, és miért csak akkor értjük meg a szüleinket, amikor már magunk is szülővé válunk, és önállóan kell döntéseket hoznunk? Ezeket a kérdéseket járja körül az EKT együttes Családregény című zenés filmje, mely Szálinger Balázs két verséből készült. A versfilm elnyerte a XIII. Bujtor István Filmfesztivál vizuális világért járó különdíját. 


 

Szálinger Balázs költeményeit erős vizualitás jellemzi


Ezért nem volt nehéz dolga az Eleven Költők Társaságának, amikor úgy döntöttek, hogy annak a 2021-ben megjelent daluknak készítenek animációs versfilmet, amit Szálinger két verséből a Nyolcadik hónap, és az Ez a hajó, mire fölér című műből készítettek. A súlyos, ám mindannyiunk életét érintő témákat feldolgozó alkotás a Családregény címet kapta.  

A versfilm az élet kezdetét és végét, a születés és a halál fájdalmát meséli el


Megjelennek benne a szülés előtt álló anya érzései, majd azok a pillanatok is, amikor szüleink elvesztésével egyedül maradunk a világban.  


 

A Gréger Zsolt és Keleti András keze nyomán létrejött zenés filmhez saját rajzokat, az animációs részekhez kartonból kivágott figurákat használtak, a legtöbb jelenetben pedig fotók montázsai adják a hátteret. A magával ragadó egyedi képi világ a filmfesztivál zsűrijét is lenyűgözte.  


 


 

 

 

A versfilm a Petőfi Kulturális Ügynökség és az Eleven Költők Társasága együttműködése révén jött étre. 

 

 

Nyitókép: Bujtor István Filmfesztivál hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i