Megjelent a Doggos új dala és klipje

megjelenés:
2022-09-06 15:20:59

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 376

 

A 2017 végén alakult Doggos a ‘Kikeltető’ című tehetségkutatóban bukkant fel először, azóta pedig ezer arcukat mutatták meg a közönségnek. Zenéjükben ugyanúgy elfér a pop, az indie és a glam-rock, mint a feszes, garázsos riffelés és a giccses ballada. Ezt fejelik meg egy újabb csavarral: a most megjelenő új dal ugyanis az első, amit magyar nyelven írtak. 



A Hozzám van szerencséd a hamis magabiztosság témakörét járja körbe, és egy egysnittes klip is készült hozzá


 

A Doggos (Hanzli Fanni - ének; Kárai Bence - gitár; Éreth Szabolcs - gitár; Serfel Boglárka - basszusgitár; Hegyes Tamás Maugli - dobok)  tavaly nyáron jelentkezett legutóbb EP-vel (It’s Not Just A Phase, Mom), ami a nőiség különböző fázisait dolgozta fel, és egy zeneileg is tágas univerzumba kalauzolja el a hallgatót. A nem mellesleg 


három Magyar Klipszemle jelöléssel is büszkélkedő zenekar dalról dalra egészen új spektrumokat jár be


és ez alól a Hozzám van szerencséd sem kivétel. Saját bevallásuk szerint a változásnak több összetevője van: egyrészt tavaly év végén új dobos került a posztra, aki egészen más vibe-okat hozott az egyvelegbe. Másrészt most először dolgoztak producerrel, nevezetesen Ligeti Györggyel (ex-Zagar), a közös munka pedig egy sokkal letisztultabb összképet eredményezett. 





 

“Eddig csak mentünk a saját fejünk után, és nem volt senki, aki egyszer csak bejött volna a próbaterembe és megmondta volna, hogy “gyerekek, hát nem halljátok, hogy ez a rész szar?”. Most meg volt ilyen is.” - mesélte Kárai Bence (gitár), majd Hanzli Fanni (ének) hozzátette:



“Ez szerintem segítette azt is, hogy kicsit levetkőztük az egónkat, és sokkal nyitottabbá és elengedőbbé váltunk a munkafolyamatok során.”


 

Végül, de nem utolsó sorban a legszembetűnőbb változás, hogy történetük során először írtak magyar dalszöveget. Azt akarták, hogy a szöveg ugyanolyan megkerülhetetlen eleme legyen művészetüknek, mint a zene.

 

“Eleinte nagyon tartottunk a magyar dalszöveg gondolatától, viszont nagyon szerettük volna az azzal járó őszintébb és közérthetőbb hangnemet magunkénak tudni, így egyfajta kihívássá vált számunkra.” - mondta el Éreth Szabolcs (gitár).

 

A Hozzám van szerencséd tehát sok szempontból mérföldkő a Doggos számára, ami a hamis magabiztosság témakörét járja körbe. Eredetileg kitűzött célja sem mindennapi: szerették volna a lehető legjobban és legtömörebben összefoglalni Fanni karakterét, egyfajta tükröt mutatni és segíteni saját maga elfogadásában. A dal egyébként általánosságban is értelmezhető: 


Fontos, hogy megbékéljünk magunkkal, a hibáinkkal és furcsaságainkkal együtt

 

A számhoz ráadásul egy különleges, egysnittes klipet is készített a SoulCase Studio és az Odesa Films közösen. A kisfilm egy kocsma elől indul, majd javarészt 



egy szűkös kisbuszban játszódik, amiből természetesen akadtak megmosolyogtató szituációk a forgatáson.

 

“Többször is sikerült villantanom ebben a rövid ruhában, de annyira elkapott a teljesítési kényszer hogy ki tudtam zárni. Van is olyan felvétel szerintem ahol nagyon csúnyán leolvasható a számról, ahogy anyázok a hátsó ülésen.” - mondta el Fanni.


 

“Nekem az volt a kedvencem, hogy Sanyibácsi - a klip elején látható kocsma tulajdonosa - különösebb győzködés nélkül bevállalta, hogy felhúz egy kimonót, megfog egy korsó sört és kiül a kocsma elé statisztának. Szerintem akkor még nem tudta, hogy ezt az egész felvételt 5-6 alkalommal meg fogjuk ismételni, mivel egysnittes az egész, és a végére azért már látszott rajta is, hogy lankadt a lelkesedése. Mégegyszer köszi, Sanyibá!!!” - tette hozzá Bence.

 

A Doggos a tervek szerint a nyári szezon után most a dalszerzésre koncentrál. Új, teljes egészében magyar nyelvű EP-jük megjelenése jövő év elején várható. 


 

 

 

 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i