A Bohemian Betyars 13 állomásos ázsiai turnéra indul

megjelenés:
2022-10-03 14:46:14

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 306


 

A hazai a speed-folk-freak-punk nagykövetei eddig háromszor tartottak távol-keleti koncertkörutat Japán, Kína és Dél-Korea érintésével, illetve többször jártak a Zandari Festa Showcase Festivalon, ami az ázsiai piacra való betörés egyik legfontosabb mérföldköve.

 

A Bohemian Betyars dalszövegeit itt találod.


Ázsia tehát nem teljesen idegen a betyárok számára, a korábbi turnék során pedig kifejezetten hasznos kapcsolatokat tudtak kiépíteni a térségben, sőt, a Japonicus nevű lemezkiadó gondozásában megjelent egy lemezük is Japánban. 


Hamarosan az itthon tavaly kiadott Gubancos című albumuk is elérhető lesz a távol-keleti rágióban


Ennek a megjelenésnek ágyaznak most meg tizenhárom állomásos turnéjukkal.


Saját bevallásuk szerint az ismertelen világ és kihívás vonzotta őket először a kontinensre, és ahogy mondani szokás, minden kezdet nehéz - így első alkalommal a szöuli és sanghaji vad bulik után hatalmas kontraszt volt Japánban és Kínában néhol akár alvó embereknek játszani. Tanulva a hibából hamar 


elkezdtek egy japán szervezővel dolgozni, aki pontosan tudja, hol és hogyan lehet megfogni a Bohemian Betyars közönségét. 


A zenekar most két év kihagyás után tér vissza Ázsiába


Többek közt a demilitarizált zónában, a DMZ Peace Train fesztiválon is zenélnek majd. Az esemény célja, hogy megmutassa, a zene miként segíti leküzdeni a politikai nézetkülönbségeket, a gazdasági egyenlőtlenségeket és az ideológiai konfliktusokat, ahhoz, hogy közösen elérjük a szabadság és a béke végső állapotát. 


 

“Dél-Koreában például fellépünk egy Jarasum nevű jazz-fesztiválon, ahol furcsamód már korábban is jártunk. Nem igazán értettük, hogyan kerültünk oda, de idén visszahívtak, ami szuper visszajelzés. Lehet a mi zenénk Koreában jazznek számít?” - teszi fel a kérdést Mihályfi Máté gitáros.


 

De itt még nem ér véget a különleges koncertek soraIdén végre fellépnek az Asagari Jam fesztiválon is, ahol korábban a szupertájfun miatt meghiúsult a koncertjük, az éjszakát pedig egy óvóhelyen töltötték.


Az esemény érdekessége, hogy a világhírű Fuji Rock (aminek idei headlinerek közt volt Halsey, Jack White és a Vampire Weekend) leányfesztiválja. Ezen kívül pedig több klubban megfordulnak majd, és a turnét a Fuji hegy lábánál található nagyobb városokban zárják. A korábbiakhoz hasonlóan most is biztosan újult erővel, rengeteg újszerű, jó vagy éppen bizarr élménnyel gazdagodva érkeznek vissza a hazai őszi klubszezonba, 


a halloweent pedig már magyar közönséggel ünneplik október 31-én a MORDÁI társaságában az Akvárium Klubban.

 


Nyitókép: Bohemian Betyars hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i