Múzeumi kalandozások Kajlával

megjelenés:
2022-10-16 10:46:55

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 321

Dínólesen a Bakonyban, Petőfi nyomában Kiskőrösön vagy épp régészeti kalandok a Magyar Nemzeti Múzeumban és filiáléiban? Izgalmas kalandokra hív Kajla, aki ezúttal a múzeumok világába kalauzolja el a gyerekeket. 

 

Megérkezett a Magyar Turisztikai Ügynökség által életre hívott Hol vagy, Kajla? sorozat legújabb albuma, Kajla a múzeumok nyomában címmel. A sorozat negyedik része a Petőfi Irodalmi Múzeum felkérésére, a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiumának támogatásával, a Magyar Géniusz Program közreműködésével 39 hazai és külhoni múzeum összefogásának eredményeként jött létre. 



 


A múzeumokba került kiadvány célja az edukáció, valamint az, hogy az általános iskolás korosztály számára játékos formában népszerűsítse a múzeumlátogatást. 


A huszonötezer példányban megjelent, gazdagon illusztrált képes kiadvány a gyerekek nyelvén mutatja be a múzeumokat - Kajla népszerű karakterét segítségül hívva. 


 

Kajla a múzeumok nyomában borítóján a Magyar Nemzeti Múzeum ikonikus épülete és klasszicista homlokzata látható. 


A kiadványt minden magyar általános iskola, múzeum és turisztikai pont is megkapta, a kötet a határon túlra is eljutott.


Ezenfelül a Magyar Turisztikai Szövetség jóvoltából idén is megkapták a kicsik a 2022/2023-as, világoskék Kajla útlevelüket. Mostantól nemcsak a szokásos pecséteket gyűjthetik benne, hanem külön múzeumi pecséteket is kaphatnak, ha ellátogatnak a játékban részt vevő múzeumokba. 

 

 

Az albumot fellapozva rácsodálkozhatunk arra, mennyi kincset rejtenek múzeumaink, amelyek közül akár következő úti céljukat is kiválaszthatják a családok. 

 


 

Múzeumi pecsétgyűjtés és minden egyéb, Kajlával kapcsolatos infó itt.

 

 

Érintett szervezetek


Petőfi Irodalmi (megrendelő), Magyar Turisztikai Ügynökség (márkatulajdonos), Magyar Turisztikai Szövetség (az útlevelek finanszírozója), Nemzeti Kulturális Alap (támogató), Petőfi Media Group (Petőfi 200 programiroda)

 

 

 

 Fotók: PKÜ hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i