A másnapos Continoom

megjelenés:
2022-10-23 16:52:42

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 399

Szeptember 18-án jelent meg a hazai metal színtér egyik legszínesebb bandájának, a Continoomnak a legújabb klipje. A fiúk ezúttal is magasra tették a mércét, nem csak zenei szempontból, hanem szereplők tekintetében is. A tragikomikus klip főszerepében ugyanis nem mást, mint Brutit láthatjuk, akit humoristaként, zenészként és a Kétfarkú Kutya Párt szimpatizánsaként is jól ismerünk. 


A videopremier és a zenekar tervei kapcsán Schrott Péterrel beszélgettünk. 


A CONTINOOM DALSZÖVEGEIT ITT TALÁLJÁTOK.

 




Miről szól számodra ez a dal és klip? Mi volt a motivációtok a dal megírásakor?  

Hát, én is voltam másnapos már párszor… De a viccet félretéve, sokkal többet rejt ez a dal, mint egy egyszerű bulihimnusz, amit mindenki együtt énekelhet részegen. A másnaposság, és az azzal sokszor párban álló alkohol problémák kapcsán sajnos sok szomorú esetet és emberi sorsot láttam. A Másnap éppen ezért a buli életérzés mellett komolyabb mondanivalót is magában hordoz: a bennünk élő kisebb, vagy nagyobb méretű függőségre is fel szeretné hívni a figyelmet, ami sokak számára egész életüket uraló démonná válik. 




 

Miért esett a választás Brutira, mint főszereplőre? 

Brutival régi barátságot ápolunk a művészvilág révén, több alkalommal is beszéltünk és találkoztunk a forgatás előtt. Emellett az unokatestvérem, Dávid is szerepet játszott a szervezésben, aki rajongóként került Brutival barátságba. Bruti fantasztikus egyéniség, aki a való életben is humoros, emellett közvetlen, szerény és rendkívül őszinte. A forgatás alatti üresjáratokban rendszeresen szórakoztatta a statisztákat, csak úgy dől belőle a hülyeség… persze jó értelemben véve. 

 

Hogyan zajlott a forgatás és kik vettek részt benne?

Az operatőri munkát Győző Ákos végezte, a vágást pedig Gerő Andrásnak köszönhetjük. Helyszínként a Continoom törzshelyét, a Trabant Presszót használtuk, amit már több, mint tíz éve vezetek egy kiváló csapattal. A legkülönlegesebb mégis a statiszta csapat volt, ami a közönségünkből állt össze. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki eljött. Jó érzés volt együtt lenni velük, közösen bulizni, énekelni és beszélgetni.   

 

A 2021-ben látható visszafogott nyári koncertszezonhoz képest 2022 eseményekben jóval gazdagabb nyarat hozott. Hogy sikerült a Continoomnak a nyári koncert szezon?  

Intenzív és eseménydús nyarunk volt, amit hasonló tavasz előzött meg. Februártól kezdve folyamatosan koncerteztünk, 3-3 koncertet játszottunk Erdélyben és Felvidéken, ami mellett a 11 állomás során eljutottunk az ország számos pontjára. Ebből a tavaszból csöppentünk a nyárba: megfordultunk a FEZEN-en, a ProgCamp-en, játszottunk a Hollywood Rose, a Pokolgép és az Első Emelet társaságában. Imádtam minden percét, de kicsit elfáradtunk.   




 

Mik a zenekar tervei az őszi koncertszezonra és 2023-ra? 

Idén őszre a korábbi pörgés után egy kicsit kevesebb koncertet vállaltunk. Így is nagyon eseménydús lesz ez az időszak: Halloween bulit tartunk a Vasmacskával október 30-án a Robotban, fellépünk a német Serious Black előzenekaraként az Analog Music Hall-ban, és a Phoenix RT-vel is játszani fogunk. Az utóbbi csapattal más terveink is vannak jövő évre, de ez legyen még meglepetés!





Fotók: Continoom hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i