Jövő májusban érkezik Lewis Capaldi második albuma

megjelenés:
2022-10-23 22:54:37

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 377

 Májusban érkezik Lewis Capaldi második albuma

 

A 2019-ben megjelent Divinely Uninspired To A Hellish Extent a 2000-es évek egyik legsikeresebb debüt albuma: az Egyesült Királyságban a megjelenés évében és 2020-ban is ebből a lemezből adták el a legtöbbet (és egyébként Magyarországon is hétszeres platina minősítést ért el). A szobastúdióból egyenes út vezetett a legnagyobb aréna- és fesztiválszínpadokra; Capaldi az évek során több százezer ember előtt lépett fel a világ minden táján, és több Grammy-jelölést is kapott. 




A karanténidőszak alatt a skót énekes-dalszerző azonban teljesen eltűnt a közösségi médiából, és csak néhány héttel ezelőtt bukkant fel újra; végül egy TikTok live videóban jelentette be, hogy hamarosan új dallal jelentkezik. A Forget Me pedig a rajongók minden várakozását felülmúlta: a borzasztóan fülbemászó dalhoz készült egy nagyon egyedi klip is, amely valójában a Wham! 1983-as Club Tropicana videója kockáról-kockára újraforgatva, Lewis Capaldi főszereplésével. A dal természetesen azonnal a slágerlisták élén landolt, és megjelenése óta 100 milliónál is többször streamelték már. 





A 2023. május 19-én megjelenő album a Broken By Desire To Be Heavenly Sent címet viseli majd, és Capaldi elmondása szerint hasonló lesz bemutatkozó lemezéhez. „Nem szeretnék teljesen új hangzást, nem akarom újragondolni saját magamat. Érzelmes dalokat szeretnék írni szerelemről és veszteségekről” – mondja. A felvételek során is az egyszerűségre törekedett: mindössze egy kompakt hangkártya, egy laptop, néhány hangfal és egy Shure SM7B mikrofon alkották a stúdióját. 





Capaldi nemrég elindította saját pizzamárkáját

„Azt hiszem, a karanténidőszak során rengetegen fedezték fel rejtett képességeiket: az enyém a pizzakészítés volt. Arra gondoltam: lehet, hogy ez a valódi hivatásom? Rengeteget gyakoroltam, voltak jobb és rosszabb napok; aztán egyszer csak úgy éreztem, sikerült megalkotnom a tökéleteset. Szeretném, hogy ezek a pizzák bejárhassák a nekik szánt utat, és minél több emberhez eljuthasson a hírük: szerepelni fogok főzős vetélkedőkben és beszélgetős műsorokban is láthattok majd” – mondja. Hogy ebből mennyi igaz, és mennyi poén, azt nem lehet tudni (nekünk azért van egy tippünk); az viszont biztos, hogy az Egyesült Királyságban az Iceland és a Tesco mélyhűtőiben már megtalálható a húsos és a sajtos változat is. 

 



Fotók: Lewis Capaldi hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i