A Sziget a fenntartható fesztiválozás élharcosai között

megjelenés:
2022-10-24 10:48:19

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 312

Október 21-én az Amszterdamban megrendezett ADE Green konferencián 23 európai fesztivál – köztük a Sziget is - csatlakozott a Green Deal Circular Festivals-hoz, a fenntartható fesztiválszektor élharcosainak európai partnerségéhez. Ezzel immár 


14 ország 43 fesztiválja és városa vesz részt az együttműködésben azzal a céllal, hogy növeljék hatásukat a körforgásos gazdaságra és klímasemlegességre való átállásban. 

 

A Green Deal Circular Festivals (GDCF) célja, hogy 


ösztönözze a fenntartható innovációt és együttműködést az európai fesztiválok világában.


A résztvevő holland és más, európai szervezetek együtt dolgoznak ebben az összefogásban, célul kitűzve, hogy 2025-re megfeleljenek a körforgásos gazdaság alapelveinek és klímasemlegesek legyenek. A felek öt témára összpontosítanak: az energia, az ételek és italok, az utazás és szállítás, az anyagok és víz. 
 

A Green Deal Circular Festivals szervezői szerint „az éghajlati válság elleni küzdelemben a fenntarthatóság világszerte elengedhetetlen. A fesztiválok nagyszámú látogatójukkal, meghatározott időtartamukkal és terükkel tökéletes helyszínt kínálnak a fenntartható innovációk kipróbálására, valamint az emberek és ágazatok inspirálására. A fesztiválok - mint innovátorok és „élő laboratóriumok” - a városokban megvalósuló kézzelfogható innovációk előfutárai.” 

 

A fenntartható fesztiválozásért küzdő rendezvények listáján olyan nevek szerepelnek, mint – mások mellett - a Pukkelpop, a Roskilde Festival, az Eurosonic Noorderslag, a Lowlands, az Amsterdam Open Air vagy a környező országokban működő Pohoda illetve az Exit.Nyitókép: Sziget hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i