TUDÓSÍTÁS: Sting hetven felett is hibátlanul játszik a hangja hullámain, a hangszerein és a lelkünk húrjain

megjelenés:
2022-10-28 11:43:40

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 418

A hetvenegy éves művész kiváló formában van. A hangja, a kiállása, a muzikalitása, elegáns, semmivel sem összehasonlítható kiállása megváltoztatta a Papp László Budapest Sportaréna rezgéseit.

 

A bő másfél órás show közönsége korosztály tekintetében rendkívül vegyes volt, de ez nem is meglepő. A hetvenes években alakult The Police, amelynek Sting alapító tagja volt, vonzotta a koncertre a maga generációját. És ne feledjük: a new wave, a rock, a punk, a reggae, a jazz és a funky széles skáláját felvonultató Sting-életmű darabkái nem csak korszakalkotó, hanem örökérvényű dalok is, amelyek minden generációhoz képesek utat találni.Fotó: MTI/EPA/EFE/Marcial Guillen

 

Nem volt ez másképp Budapesten sem. A húsz dalból álló setlist tökéletesen felépített ívet írt le, ahogyan azt egy jó lemeznek is tennie kell: nagy slágereket, amelyek behúznak. Azonnal. Ilyen volt a Message in a Bottle és a második csoda-szerzemény, az Englishman in New York is. Ezeket pedig követték a kicsit sem elhanyagolható mértékben gigaslégerek, az If It’s Love, a For Her Love és az energikus lüktetésű, már-már erotikus lüktetésű Rushing Water. 

 A koncert egyik tetőpontja a Shape of my Heart volt

 

A lemez/koncert felénél érkeztek az olyan, a melankolikusabb taktusokkal operáló dalok, mint a Fields of Gold és a What Could Have Been, amelyek között a Shape of my Heart jelentette a tetőpontot. A filmtörténeti klasszikus Leon, a profi betétdalát Sting az egyik vokalistájával közös mosh-ban adta elő. A híres rapper, Juice’s WRLD nem kevésbé népszerű dala, a Lucid Dreams és Sting Shape-je olvadt össze ebben a performanszban. Sting egyébként is szereti a különböző műfajú zenészekkel fúzionáló megoldásokat. (Gondoljunk csak a 2018-as, Shaggy-vel közös Kapcsolat-koncertre a Hősök terén.)

 


 

 

Sting észrevétlenül váltott az oktávok és az atmoszférák között is

 

De nem csak a hangjával játszott mesterien. Uralta a teret az a jelenség, amelynek neve Sting. És nem lenne valós leírni, hogy annak ellenére, hogy már hetvenegy éves. Mert összehasonlítva életművének korábbi szakaszaival, a tökéletességnek ugyanolyan szintjét mutatja, mint bármikor. Stúdióminőségben énekel, profi zenészekkel vette körbe magát, akik maximálisan alá dolgoznak. 

 

A szívünk ritmikája is a dallamokkal együtt változott, ahogyan a rock-ból jazz, majd reggae lett, hogy aztán egy funky-s levezetéssel csapjon át a koncert egy katartikus, a legnagyobb slágereket felvonultató hangulatba.Fotó: MTI/EPA/EFE/Marcial Guillen

 


The Police dalok a budapesti koncerten

 

Message in the Bottle, Every Little Things She Does it Magic, Spirits in the Material World, Walking on the Moon, So Lonely, King Of Pain, Every Breath Your Take és Roxanne.

 

THE POLICE DALSZÖVEGEKET ITT TALÁLSZ.


 

Sting dalok a budapesti koncerten

 

Englishman in New York, If It’s Love, For Her Love, Rushing Water, If I Ever Lose My Faith With You, Fields of Gold, Brand New Day, Shape of My Meart, What Could Have Been, Whenever I Say Your Name, Desert Rose, Fragile 


STING DALSZÖVEGEIT ITT TALÁLOD.


 

Nyolc csodálatos zenész a színpadon, közöttük a főszereplő Joe Sumner, azaz a legendás Sting. Tökéletes látvány, hangzás és hangulat az Arénában. Ez utóbbi kicsit kiszakított napjaink negatív megéléseiből. Még annak ellenére is, hogy a záróakkord, a Fragile az ukrán, háborús területeken élő emberekért szólt.

 

Miközben hallgattam Sting-et, befogadtam a fényeket és a hangulatot, arra gondoltam, hogy igazán hálás vagyok, hogy részese lehetek ennek a koncertélménynek.Fotó: MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron


 

Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

 

 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i