Új videóval jelentkezik a The Anahit

megjelenés:
2022-12-01 23:48:33

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 250

 

A tavaly Petőfi Zenei díjra is jelölt The Anahit az elmúlt időszakban szó szerint ontja magából a slágereket, november utolsó szürke napjaira pedig meghozták nekünk legújabb dalukat.  Bár a friss megjelenés apropóját adó téma nem vidám, mégis mosolyt csal az arcunkra: a zenekar összegyűjtötte a mindannyiunkat sújtó és a válságot kísérő nehézségeket, ezt pedig egy jó adag iróniával fűszerezték. 


November 25-én megjelent a Tesco Chips, amit a zenekarnak hála már mindenki megengedhet magának. 

 

A popzenét a ritmusos R&B-vel vegyítő The Anahit kreatív energiái az egekben vannak, ennek is köszönhető az, hogy magyarul és angolul is rengeteg dalt adtak ki az elmúlt egy évben. Ezt ültették át hatalmas népszerűségnek örvendő Tik-Tok csatornájukra, ahol a zenekar frontembere, Csányi Rita a dalszerzés fázisait mutatja be:

 

“Egyszerűen imádom! Minden hét egy új kihívás, új dalt írni és videókat kitalálni. Brutálisan nehéz, minden héten rengeteg akadályt kell legyőznöm, és folyamatosan kreatív kell maradjak, ami nem mindig egyszerű, de az, hogy ilyen gyakran a semmiből valami újat alkotok, zseniális érzés. Az ötlet teljesen random volt, egyszer csak augusztus végén kitaláltam, hogy csinálok egy ilyet, lássuk mi lesz belőle, erre az első videót lassan fél millióan látták.”




 

A Tiktok videók története pedig tovább él a rajongóknak köszönhetően, mivel a népes rajongótáboruk szavazhatja meg, melyik dalok készüljenek el először.


Így történt ez a  most megjelenő Tesco chips esetében is, ami a jelenlegi gazdasági helyzetre reflektál, “anahitos” módon egy irónikus és vicces csomagolásban, hogy kicsit felengedhessünk a nyomás alól és néhány percre mindenkit megmosolytathasson a súlyos téma. Rita a következőképp mesél:

 

“A Tesco Chips a jelenlegi gazdasági válságról szól. Igyekeztünk egy kicsit bánatunkban nevetni ezen a témán, mert mást nem igazán tehetünk, és így született meg ez a dal.


Szerettünk volna ebből egy vagány, slágeres dolgot összerakni, mert a dal refrénje végeredményben arról szól, hogy rocksztárok akarunk lenni, hogy tisztességesen be tudjunk vásárolni.”

 

A dalhoz egy kisvideó is készült Rita főszereplésével, de a teljes zenekar megjelenik benne. Olyan klipet szerettek volna készíteni Hajba András rendezővel, ami humoros, de mégis kapcsolódik a dal témájához. Maga a videó is “low budget”, ami így vizuálisan passzol a feldolgozott témához is. 

 

December 17-én a Három Hollóban tartja a zenekar akusztikus karácsonyi koncertjét, mely egyben az év utolsó fellépése is lesz.


Jövő évben pedig február 11-én az A38 hajón találkozhatunk velük eddigi legnagyobb szabású koncertjükön, ahol rengeteg új dallal, izgalmas vendégelőadókkal és hatalmas show-val készülnek. 





 

Fotók: The Anahit hivatalos

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i