Pánikjárat-klip és dalpremier

megjelenés:
2022-12-06 23:01:01

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 439

Szövegcentrikus dalok, a pop, a rock, a blues és a jazz hangzásvilágával tarkított zene; szürreális hangulatok, sokszor spleen életérzés egy alternatívnak nevezett kalapba dobálva. 

 

„Minden dal mögött történet van, vagy olyan, ami mással történt meg, vagy olyan, ami velünk, vagy, ami teljesen fiktív, szürreális képzelgés.

Jó benne lenni egy ilyen »családban«, ahol leírsz pár sort, ami aztán a zenétől életre kel. Dobog a szíve a történeteknek.” (Illetve Zenekar, 2020)

AZ ILLETVE ZENEKAR DALSZÖVEGEI ITT.


Az Illetve Zenekart 2013-ban alapította Márkus Rita szövegíró, dalszerző. A formáció azóta is rendületlenül üzemel a budapesti underground, alternatív zenei életben. Több fesztiválon is volt már lehetőségük részt venni (esztergomi Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál 2017, AlterTÉL 2020). 2022-ben hatodik alkalommal léptek fel a Művészetek Völgyében, Kapolcson, valamint rendszeresen koncerteznek kisebb klubokban Budapesten. Visszajáró vendégek többek között a Hunnia Art Bisztróban és a Pótkulcsban, de volt szerencséjük játszani a FÉM Art & Caféban és a Három Hollóban is.





Első kislemezük 2016-ban jelent meg, majd 2020-ban a második, Lélekhelyek címmel, amely felkerült minden mérvadó zenemegosztó portálra. Ezen az albumon található az Ott lent c. dal is, amely premierjére a Petőfi Rádió Dalra Magyar EXTRA c. műsorában került sor. Szaxofon, klarinét, fuvola és szívbemarkoló szövegek a férfi-női kapcsolatokról. 


A Mosoly c. szerzemény ugyancsak 2020-ban jelent meg a SoundCam Productions kiadásában. A Vagy c. dal szövege a 2021-es Mai Dal által meghirdetett dalszövegíró pályázaton bekerült a legjobb 12 alkotás közé, és a közönségszavazásra bocsájtott művek között a második helyen végzett.



Az Illetve Zenekar 2021-ben részt vehetett a Turnébusz Tv tehetséggondozó programjában, amely a velük készített egy órás koncertfelvételét 2022. március 4-én tűzte műsorára. 2022 őszén veszik fel első nagylemezüket, amelyhez videoklip is készül (az NKA támogatásával). A megjelenése 2023 elejére várható.


Tagok

Márkus Rita - ének, szöveg, ütős hangszerek

Surán Anita - fuvola, vokál

Ambrus Lehel - klarinét, szaxofon

Szalai János - gitár, dalszerzés

Drexler Róbert - basszusgitár

Czimbuli Zsolt - dob


 


Fotók: Illetve hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i