SONGBOOK SONGWRITING CAMP 2022 AFTERMOVIE ÉS KLIPPREMIER

megjelenés:
2022-12-07 21:56:07

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 335

Az ismert lengyel producer Remek Zawadzki producerelésével, NOIRA és Iván Szandra közös alkotásában elkészült az idei Songbook Songwriting Camp hivatalos dala, és a hozzá forgatott aftermovie.


A Cool For You alapjait a három művész októberben rakta össze a nemzetközi alkotótáborban Budapesten


A dal arról szól, hogy egy új kapcsolatban mindig egyre jobbak akarunk lenni, de közben szeretnénk ha önmagunk maradhatnánk.

 

A 2022-es már a harmadik Songbook Songwriting Camp volt a sorban


A dalszerző tábor célja

 

  • a magyar és külföldi zeneszerzők, szövegírók és zenei producerek ideális körülmények között együtt alkothassanak
  • szakmai kapcsolataikat elmélyíthessék
  • inspiráló környezetben töltődjenek
A táborban hoszonegy zeneipari szakember vett részt. Az eseménynek a budapesti Petneházy Club Hotel adott otthont. 

 






Naponta változó, háromfős csapatokban, tervezett tematika szerint alkottak


Itt született a Noira művésznéven alkotó Rajcsányi Nóra, a Ruby Harlem-ből ismert Iván Szandra, és Remek Zawadski közös dala. A lengyel szakember több eurovíziós dalt is producerelt már. 


– A Songbook Songwriting Camp volt az első dalszerzőtábor-élményem. Az elejétől nagyon élveztem, hogy négy napon át ennyira fantasztikusan támogató közegben csinálhattam azt, amit a legjobban szeretek – mondta Noira. 


Demi Lovato és Colin Pharrell jelentette az inspirációt a zenei alaphoz


– Az első napon a pop 2023-brief kapcsán Iván Szandra dalszerző-zongorista-énekesnővel és Remek Zawadski lengyel producerrel kerültem egy csapatba. Azzal kezdtük a napot, hogy inspirációt gyűjtöttünk: Lizzo-t, Jamiroquai-t, Pharrel-t és Demi Lovato-t hallgattunk. Remek nem akart túlzottan elrugaszkodni a brieftől. Mi azonban szerettük volna a saját kedvenc R&B és soul stílusunkat is belevinni a dalba. Szerencsére ezzel a viszonylag tágan értelmezhető brieffel mindenki igényeihez találtunk utat – folytatta Noira.


A Cool For You témája megdöbbentő elemeket is tartalmaz


– A dal témájával kapcsolatban megegyeztünk, hogy nem kell túl mélynek lennie, de azért legyenek a dalszövegben olyan sorok is, amelyek meglepőek a hallgató számára. Szandra elkezdett játszani egy gospel-témát, én kitaláltam egy ének-témát, és nagyon gyorsan összeállt a teljes dalszerkezet – mondta az énekesnő a Cool For You szövegével kapcsolatban.


A dal Noira személyes történetét meséli el


– A Cool For You tulajdonképpen arról szól, hogy egy új kapcsolat mindig azt hozza ki belőlünk, hogy egy kicsit jobbak akarunk lenni, de közben szeretnénk ha önmagunkért szeretnének, egy kicsit kimutatjuk, hogy mit érzünk, de azért nem merészkedünk túl mélyre. Mire befejeztem a dalszöveget rájöttem, hogy képletesen az én a dalszerző táborba való beilleszkedésemről szól – folytatta az énekesnő.






Így állt össze a nap végére a Cool For You végleges verziója


– Amíg Remek és Szandra az alapon és a szinti sávokon dolgoztak, addig én befejeztem a dalszöveget és ebéd után nem sokkal már el is kezdtük felvenni a végleges vokálsávokat. Mindhárman nagyon céltudatosak vagyunk, de délutánra sikerült bele is lazulnunk a feladatba, ami számomra nagyon megkönnyítette a munkát és közben nagyon élveztem az egész napot – zárta gondolatait Noira.






Iván Szandra a harmóniavezetésért volt felelős

 

– Chill-es, érdeklődő, kísérletező megközelítéssel kezdtünk a dal megírásába. Sokat beszélgettünk zenékről. Remeknek szinte mindenre volt egy dalpéldája. 


Noirából csak úgy árad a dalszöveg és az érdekesebbnél érdekesebb szövegek és dallamok.


Mindezek alá igyekeztem inspiráló harmóniavezetést alkotni. Figyeltem a beszélgetés és a dallamötletek alakulását. Így írtuk meg a Cool for You alapjait. Ami ezután következett, az már a zenei váz színezése volt a producer részéről. 


Noirával mindketten a soul és a neo soul világából jövünk, így rajongással énekeltük fel a háttérvokálokat. 


A dal témájának a kidolgozásakor NOIRA arra gondolt, hogy egy friss szerelmi élmény, egy kialakulóban lévő kapcsolat mindig jó téma egy pop dalnak, erre fűzte fel a dalszöveget – mondta Iván Szandra, a Ruby Harlem frontembere.



A Cool For You mára nyerte el végleges formáját, és a táborban készült felvételekből készült hozzá egy aftermovie is.


Spotify link itt.





A tábor a Zeneszöveg.hu szervezésében, az NKA támogatásával, az Artisjus, a Fülesbagoly Alapítvány és a Hajógyár partnerségében jön létre. Az idei rendezvény stúdiótechnikáját a Neumann/Sennheiser biztosítja.



 


Fotók: SBSC hivatalos

 


 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i