A Mandoki Soulmates, Ákos, Zséda és Takáts Tamás közös dala

megjelenés:
2023-01-16 02:51:06

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 522

Reményteli dal az új évre a mérföldköves Mandoki Soulmates-től és Takáts Tamástól!

 

„Tegnapi lázadók” című közösét emeli ki az új évben többszörösen jubiláló Mandoki Soulmates és a Máté Péter-díjas Takáts Tamás. Ez az egyik legfülbemászóbb és legbiztatóbb szerzemény a zenei hírességekből álló formáció új korongjáról, a ’Magyar Képek’-ről, ami hatalmas löketet adhat a 2023-as évkezdéshez.

 

A hazai blues ikonikus énekesével, a Takáts Tamás közreműködésével készült „Tegnapi lázadóknak” épp most van a legnagyobb aktualitása.
 

„A tapasztalt és fiatal lázadók összefogásáról szól ez a dal egy jobb világért, ahol a generációk közösen harcolnak az emberségért” – osztotta meg a Fonogram Életműdíjas szerző/producer/előadó, egyben a felvétel szövegírója és zeneszerzője, Leslie Mandoki gondolatát, aki szerint frissen megjelent, „lelkitársakkal” közösen megalkotott lemeze, a ‘Magyar Képek’ eddigi legnagyobb munkája.

 

A zenei anyag hatalmas sikerrel debütált: a megjelenéstől számított első héten a legtöbbet eladott albumként felkerült a MAHASZ által jegyzett hivatalos toplista élére. Az ikonikus legendákból álló Mandoki Soulmates zenekar tagjainak összesen 35 Grammy-díjuk van és harminc éve dolgoznak az angol progresszív rock és az amerikai fusion jazz művészi ötvözésén.

 
Ám nemcsak e világsztárok (köztük van például Al Di Meola, Ian Anderson, a Jethro Tull vezetője is), hanem olyan magyar kiválóságok működtek együtt, mint Ákos, Horváth Charlie, Mező Misi, Molnár Ferenc Caramel, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla, Takáts Tamás valamint egyedüli női előadóként Zséda. A kiadvány előzménye egyébként egy angol nyelven írt duplalemez, amely az Egyesült Államokban 'Utopia For Realists', Európában pedig 'Living In The Gap & Hungarian Pictures' címen híresült el – amikre szintén joggal lehet fergeteges sikerként hivatkozni.

 

„Úgy látszik ebben az évben sok 7-es szám jött össze. Január 7: 30 éves a Mandoki Soulmates, 40 éves a stúdióm a Red Rock, összeadva: 70, 70 éves születésnapom 2023 évet írunk, összeadva a számokat: 7. Legyen ez egy jó, eredményes, pozitív szám és év mindannyiunk számára” ­– így köszöntötte az évet és adott számot eddigi, egészen elképesztő eredményeiről Leslie.


LESLIE MANDOKI ADATLAPJA ITT.

 

A ’Magyar Képek’ és a ’Találkozások’ CD-k megvásárolhatók az ország összes, releváns cd-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül, illetve elérhetők az összes digitális platformon.

 

Készült egy werkfilm is nemzetközi Soulmatek és többek közt Takáts Tamás hozzászólásával.Fotók: Mandoki Soulmates hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i