Albumának utolsó klipjével jelentkezett a The Sign

megjelenés:
2023-01-26 21:03:22

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 362

Letisztult, holdfény inspirálta videóklippel zárja legutóbbi albumának korszakát a díjnyertes, kreatív indie-pop együttes, a The Sign.  „A Holdszín alatt” igazi évkezdő szerzemény, segít belehelyezkedni az éppen zajló jelenbe.


THE SIGN DALSZÖVEGEKET ITT TALÁLSZ.

 

A miskolci gyökerű banda legutóbbi stúdióalbuma, a ’Mi fedeztük fel Amerikát’ számos elgondolkodtató üzenettel és különleges hangzású zenével nyűgözte le a közönséget, ilyen például a fogyasztói attitűddel szembemenő „Sok pénz”, a Mintaapák egyik főcímdala az „Ez a perc”, és a hangulatfestő, nyíltan merengő „A Holdszín alatt” is, amiről a frontember, Czinke Máté így mesélt:

 

„A Holdszín alatt” című felvételünkhöz készített videóklip az utolsó megjelenésünk az előző lemezről. A dalszöveg a címéhez méltóan éjszaka a holdfényben született, a tetőtéri szobámból jól lehetett látni a Holdat aznap. 


Azt az éjjeli egyedüllét szülte pillanatot ragadja meg, amikor lelassul az idő, a pillanatok összefolynak, nem tudod mennyi idő telt el, csak a jelenben vagy és nem azon gondolkozol, hol kell lenned 10 perc múlva”

– a formáció a második refrén után egy térmikrofonnal rögzített nagyvárosi atmoszférát, amiben hallható a járművek és a tömeg zaja is.

 

„Ezzel a kis betéttel kívántuk szimbolizálni azt a felgyorsult létállapotot, amiben alig akadnak olyan pillanatok, amikor kicsit le tudnánk lassulni és átgondolnánk tulajdonképpen mit és miért csinálunk úgy, ahogy.”
 

E záró kiadványhoz a dal valóját tökéletesen leképező videóklip született, amely minimalista szemszögével fókuszál a mondanivalóra, és amelynek az egyetlen fényforrása egy felülről érkező, a Hold fényére emlékeztető fehér fény, ami a Hold fényét szimbolizálja, valamint egyetlen snitt formájában folytonosságot, a pillanatba való elmélyülést szerettük volna képileg megjeleníteni.”

 

Az énekes-dalszerző azt is elárulta, hogy az idei évben körvonalazódni látszik egy új lemez, s azon dolgoznak, hogy minél több előfutárt megmutathassanak belőle 2023-ban.

Fotók: The Sign hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i