Új dallal jelentkezett Antonia Vai

megjelenés:
2023-01-31 18:01:22

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 333

A svéd/magyar énekesnő új dallal és hozzá egy videóval jelentkezik, amely ízelítőt ad a tavasszal megjelenő nagylemezéből. A Where The Bluebirds Fly című szerzemény az Antoniától megszokott 


őszinteséggel mesél, ezúttal a tisztánlátás és az illúzió vékony határmezsgyéjéről.


Több saját lemezt producerelt és adott ki, körbeturnézta az országot a Quimbyvel, fellépett az összes nagy hazai fesztiválon, vendégként fellépett Sena, a Kistehén, Saiid (Akkezdet Phiai), a Bohemian Betyars és a Belau koncertjein is. Több nemzetközi turnén van túl, és szerepelt olyan ismert külföldi fesztiválokon, mint a Eurosonic Noorderslag (NL), az Elbjazz Festival (D), a Grape Festival (SK), a Waves Vienna (AT), a Zandari Festa (KO) és a Live at Heart (SE).

 

Antonia Vai megnyerő egyéniségével, dinamikus előadásával és nyers szövegeivel gyorsan a magyar underground zenei élet egyik meghatározó előadójává vált. 
 

Zenei karrierje mellett Antonia a rendszerkritikus podcast, a Miafemme alapítója és műsorvezetője. Szólókarrierje mellett tagja a női Lilith’s Rib énekeseként számos elektronikus fesztiválon is szerepelt.

 

A most megjelent Where The Bluebirds Fly egy elektronikus popdal, melankólikus és meditatív hangulattal, lüktető ütemekkel és ütős refrénnel. 

Vai, aki a saját kreativitása határait állandóan feszegető alkotó, maga forgatta, rendezte és szerkesztette a kísérő klipet. Főszereplője közeli barátnője, Carla Inczedy-Gombos, aki egyfajta múzsaként hatott az énekesnőre. A svédországi Dalarna egyik messzi, erdei szigetére költöztek, forgatócsoport nélkül. Antonia szerint a folyamat egy intuitív kísérlet volt, amely során egyébként rögtön két kisfilmet (a Those Wolves című február 24-én jelenik meg) is rögzítettek.

 

"Nekem ez a dal egy játék, ha úgy tetszik egy tánc, a biztonság és az önpusztítás között, a tisztánlátás és az illúzió között. Olyan videót akartam csinálni, ahol a néző elkalandozhat a saját képzeletébe.”


– mondja Antonia. 
 

Antonia őszinte kifejező módja tágítja a klasszikus popműfaj határait, és megalkuvást nem ismerő zenét eredményez. 


A dalírásban egybefonódik a mítosz és a valóság, a témák pedig széles spektrumon mozognak a belső, személyes élményektől kezdve az univerzális, politikai szövegekig.

 

Az elmúlt évben Antonia Stockholmban élt, és ott készítette a “Where The Bluebirds Fly” című stúdióalbumot, amely 2023 márciusában kerül bemutatásra.

 


 

 

 Fotók: Antonia Vai hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i