Istenes dalokkal jelentkezik a PG Csoport új lemezén

megjelenés:
2023-02-14 23:34:23

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 270

A Debrecenből indult PG Csoport zenekar 35 éve alakult, az évforduló alkalmából “33 Könny hull a kútba – Istenes dalok a 33. évből” címmel hiánypótló albumot jelentetnek meg. A Csokonai-díjas és Kölcsey-ösztöndíjas együttes, Horányi László Jászai Mari- és Bánffy Miklós-díjas színművésszel a pandémia idején, az addigi 33 évből merítve, saját dalaikból és magyar írók, költők munkásságából egy hiánypótló zenei anyagot és műsort készítettek. 


A PG Csoport új lemezének megjelenése alkalmából korábbi albumait is elérhetővé tette a zenei megosztókon.


A PG CSOPORT DALSZÖVEGEIT ITT TALÁLOD.
 

Az egyén, Isten és a közösség kapcsolatán nyugvó dalokat olyan költők versei segítenek közelebb hozni többek között, mint Kosztolányi Dezső vagy Sinka István. Bár a PG Csoport nem egy evangelizáló zenekar, ezzel az alkotásukkal azoknak szeretnének segíteni, akik nem „templomjáró” emberek, ám nehéz pillanataikban ők is Istenhez fordulnak. 


A zenés-verses anyag születése alatt eltelt két év: XVI. Benedek pápa eltávozása, az ő hatalmas lelki, szellemi munkássága, sorsának tanulsága, s közben egy szörnyű európai háború zajló tombolása is fontossá teszi minden gondolkodó ember számára


hogy újra és újra feltegye magának a kérdést: Mi a létezésünk és az élet értelme. Mi a jó és mi a rossz? Legyen ez a szeretettel készített alkotás az Igazságkereső lelkek segítője, erősítse a magyar hitet, s vele a magyar keresztény közösségeket. Ez a hosszútávon is időtálló alkotás bátorítsa azokat, akik megélik a hitet és mindazokat, akik természetesnek érzik az Istenről való párbeszédet. 

 

 

 

 Fotók: PG Csoport hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i