Egy albumnyi Zámbó Jimmy utalás került Peter Šrámek dalába

megjelenés:
2023-02-26 09:30:09

napi megtekintések: 4

megtekintések száma: 410

„Forog a film” címmel debütál Péter Šrámek új videóklipje, amelyben felcsendülő aláfestés nem kevesebb mint tizenkét darab Zámbó Jimmy slágercímet, vagy szövegrészletet rejt magában ezzel is tisztelegve a néhai király öröksége előtt. A ’80-as évekbe repítő felvétel a MAHASZ listán harmadik helyen nyitó ’A Király’ filmzenei dupla CD-n is megtalálható.


ZÁMBÓ JIMMY DALSZÖVEGEIT ITT.

 

A Király című sorozat sikere minden várakozást túlszárnyal, annak ellenére, hogy csak korlátozottan, az RTL+ streaming csatornáján érhető el. Az is bátran kijelenthető, hogy a filmben elhangzó új zeneszámok is hozzájárultak a sikerhez és ezzel Péter Šrámek életében is egy új zenei karrier felívelése vette kezdetét. Péter ma már saját dalaival, saját hangszínével is képes tömegekhez eljutni, nevét már az egész ország ismerheti!


PETER SRAMEK DALSZÖVEGEI ITT.

 

A  tízrészes műsor főcímdal, a „Jöjj velem” klipje a YouTube számlálója szerint már túl van az egymilliós nézettségen és az 57. legnépszerűbb zenei videóként tartja számon a videós megosztó, de az alig egy hónapos „Ki vagyok én” című klip is többszázezres sikert könyvelhet el. Akik a sorozatot zenei szempontból is vizsgálták, azoknak bizonyára feltűnt, hogy a széria nem feltétlenül a Zámbó Jimmy kiadványokra támaszkodva készült, hanem inkább a fordulatos cselekmények élveznek előnyt és csak indokolt esetben kerül előtérbe a zene. Rengeteg Zámbó Jimmy-sláger maradt ki a filmből, amelyeket a legjobb szándékkal sem tudtak forgatókönyvhöz igazítani – köztük van a most debütáló „Forog a film” is, amely kiemelt szerepet kapott mégis a projekt alatt.




 

A Csicsák Norbert által írt szerzemény pont azért is született, hogy a Jimmy vagy Jimmyvel kapcsolatos zenék kedvelői hiányérzetét enyhítse, hiszen ebben tizenkét Zámbó Jimmy korábbi munkásságaiból montázsolt utalás hangzik el – köztük van a ”Bukott diák”, a „Valahol bús dal szól” és számos más ma már ikonikusnak mondható felvétel is. A szöveg Joós István tollából származik, aki Jimmy egykori munkatársaként testközelből ismerte az előadót.

 

A debütáló videóklip rendezője, ahogy a „Ki vagyok én” és a „Jöjj velem” esetében is Oláh István, aki erre a tempós, slágeres dalra, egy olyan mozgóképet álmodott meg, amelytől minden néző késztetés érezhet „A Király” sorozat megnézésére.




 

Dupla CD formájában, december 16-án is megérkezett ’A Király – Filmzene & Symphonic’ korong fizikai formában, amelyben többek közt 11 Peter Šrámek által énekelt, Jimmy inspirálta dal mellett meghallgathatunk még több mint 10 eredeti Zámbó Jimmy-felvételt szimfonikus hangszereléssel, valamint egy korábban még soha egyetlen lemezén sem hallott szerzeménnyel.

 

A dupla CD-ből álló ’A Király – Filmzene & Symphonic’ már megvásárolhatók az ország összes, releváns cd-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül, illetve elérhetők az összes digitális platformon.

 




Fotók: Peter Srámek és A Király hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i