Petruska András egyszemélyes zenekara a Muzikumban

megjelenés:
2013-05-02 12:52:53

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 964


 

Kövesd az eseményt!


 

Egy szál gitár, egy szál ének - ezt látja a szem, mégis egy komplett zenekart hallani a háttérben. A rend, hogy mit látsz és mit hiszel el neki, már a felvezető bűvész produkciójában is teljesen felborul. A zenekartagok elbújtak a színfalak mögött, vagy ügyes playback? A valóság sokkal izgalmasabb ennél: éppen Petruska András egyszemélyes zenekarának koncertjén veszel részt.

Petruska András koncertjei a hamisítatlan, egyedi játéktechnika, a szakmai virtuozitás és a határtalan fantázia, a humor ötvözetei. Ennek az összetettségnek köszönhetően olyan, mintha egy soktagú zenekar muzsikálna, míg valójában egyedül András áll a színpadon és amit használ az csupán a gitárja és önmaga.
A három éve indult szóló pályafutása alatt és a háta mögött álló, több mint 300 klub- és fesztivál fellépéssel, valamint két kiadott kislemezzel rengeteg rajongót és elismerést gyűjtött. 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes előzenekaraként turnézott, továbbá előadott a TEDxYouth@Budapest konferencián is. A 2012-es évet az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában kezdte.

A Muzikum  színpadán Petruska András produkcióját Csemer Boglárka „BOGGIE” vendégszereplésével Gyertyán Balázs bűvész vezeti fel. „A legtöbb bűvész csak egy laikus, nyuszival a névjegykártyáján” – idézi Balázs a magyarországi bűvészet állóvizének felkavarását célul kitűző blogja hasábjain Darwin Otiz szavait. „Nem a világot akarjuk megváltani, pusztán létrehozni egy közösséget, egy felületet, ahol (…) közelebb hozhatjuk a csodát a hétköznapi emberekhez”. S hogy lesz-e kalap, nyuszi – érdemes a saját szemeddel meggyőződnöd róla.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i