Megjelent a YEWO zenekar új klipje

megjelenés:
2023-03-10 11:17:53

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 415

Ha fel kell adjunk érte valamit, feladjuk. És ha rosszul bánunk vele, vagy nem elégítjük ki, elpusztít minket. 


Megérkezett az Pretty Sailor újragondolása a YEWO zenekartól

 

A YEWO zenekar 2019-ben alakult, éppen a pandémia kitörése küszöbén. Zenéjükben keveredik a progresszív és klasszikus rock a modernebb balkán stílusú hangzásokkal. 2020-ban 6 dalt adtak ki havi rendszerességgel, majd 2021 végén megjelent bemutatkozó lemezük is 'YEWO' címmel. 2022-ben az NKA Hangfoglaló Pályázatának támogatottjai lettek. 




 

Jelenleg új nagylemezük anyagán dolgoznak, aminek az  előfutára a Pretty Sailor újragondolása. 


A klip különlegessége hogy 1700 kézzel festett képből készült és 2 éven át festették. 

 

A klip technikai háttere

 

A Pretty  Sailor tulajdonképpen Bertold Brecht "Koldusopera" című művéből a "Kalóz Jenny" balladájának egyfajta továbbgondolása. A klip kizárólag kézzel festett olaj festményeket tartalmaz, melyeket 2 éven keresztül készítettek fiatal festőművészek! Ezúton köszönjük a koordinálást  Péterffy Zsófia (Golden Lion díjas) festőművésznőnek.

 




A dal eredetiben egy poshadt kocsmában mosogatólány álomképét jeleníti meg, amelyben a hős kalózkapitány és legénysége leigázza a városát, és őt kivéve mindenkit megöl aki az útjukba kerül, majd elhajózik velük a szabadság felé. Van valami elementálisan emberi  erő ebben a történetben, ami mindenkit magával ragad. Ez a vágyódás a szabadság felé. Az éhség a bosszúra, hogy mindenki aki valaha ártott nekünk megkapja azt amit szerintünk megérdemel. Egy álom, hogy valaki annyira szeressen minket, hogy bármit megtegyen a kedvünkért.




 

 

A klip története

 

Az eredeti mű egyszerre szól a gyermeki szabadság-szeretetünkről és a legsötétebb vágyainkról. Azonban a Brecht-i történet alapvetően egy kifejezetten női fantázia, úgyhogy férfiként mi a másik oldalról közelítettük meg a témát. Ki ez a nő, akinek egy kalózkapitány, a legszabadabb és legvadabb teremtmény a Földön, a kezébe helyezi magát, és elmegy érte a világ végére leigázni egy egész várost? Mit éreznek a város lakói, amikor megpillantják a tűz és a halál kellős közepén ezt az egyszerű mosogatólányt, ahogyan ragyog és uralja a körülötte lévő pusztítást? A mi dalunkban a Nő a fantázia, a vágy tárgya, az elérhetetlen, és az Istenség. Érezhetjük bármilyen erősnek és szabadnak magunkat, de ha az imádott Nő kér tőlünk valamit, azt megtesszük. Ha fel kell adjunk érte valamit, feladjuk, és ha rosszul bánunk vele, vagy nem elégítjük ki, elpusztít minket.

 

A kliphez új mix is készült a Nortyx Hangstúdióban, melyen Erdei Sári is közreműködött szaxofonon.

 

Legközelebb a zenekarral március 17-én találkozhatunk az Akvárium klubban a Fatal Error zenekar előzenekaraként.




 

 

 Fotók: YEWO hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i