Csemer Boglárka, Kárász Eszter és Szinetár Dóra francia sanzonest

megjelenés:
2023-03-12 16:55:21

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 228

Chanson Elysée - francia sanzonest

- Csemer Boglárka, Kárász Eszter és Szinetár Dóra

április 6., csütörtök, 19.00 – MOMKult

 


Mindez Csemer Boglárka (Boggie), Kárász Eszter és Szinetár Dóra zenés időutazása közkedvelt és újraértelmezett, klasszikus és modern dalok között, mélységeken és magasságokon át, amelyben elénk idézik Párizs, a Szajna-part és a Montmartre hangulatát.


Három énekesnő, egy zenekar és megannyi örökérvényű francia sanzon

 

A három csodás hangú énekesnő három teljesen különböző módon találkozott ezzel a különleges, egyedi zenei világgal. Mindhárman sokat foglalkoztak a műfajjal, így kimagasló szakértelemmel nyúlnak a francia sanzonokhoz. 


Kárász Eszter megdöbbentő hitelességgel szólaltatja meg Edith Piaf dalait, Padam című estjével 18 éve lép fel az országhatáron innen és túl. 


Csemer Boglárka a sanzon lírai, ma is élő oldalát mutatja meg kortárs francia dalokat is hozva a műsorba és saját, franciául írt dalai is felcsendülnek. 


Szinetár Dóra minden műfajban otthonosan mozog, most mély átéléssel tolmácsolja magyarul a francia életérzést magukba sűrítő sanzonokat. 

 

Izgalmas hangszerelések, szívszaggató szólók, nagy érzelmek: romantika, emlékezés, beteljesületlen szerelem - mindez a francia művészetre jellemző hőfokon.

 

A zenekar tagjai


Antal Gábor - zongora

Nemes Janó - szaxofon

Szirmai Pál - dob

Takács Szabolcs - nagybőgő

Veér Csongor - hegedű

Wagner-Puskás Péter - harmonika

 

 

Jegyek itt.

 

A facebook event itt.


Fotó: az esemény hivatalos sajtófotója

 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i