Nagy összefogás Sokoró Kapujáért Nagy Feróval

megjelenés:
2023-03-23 10:12:11

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 312

Mintegy 6 millió forint gyűlt össze azon a Jótékonysági Esten, melyen a résztvevők Magyarország első közút felett átívelő, monumentális méretekkel rendelkező kapujának létrejöttét segítették.

 

A Pannonhalmi Főapátság Dísztermében megrendezett esemény során a támogatók által felajánlott művészeti alkotások jótékonysági aukció keretében kerültek értékesítésre, a kapu létrejöttéhez továbbá tiszteletdíjuk felajánlásával az est fellépői is hozzájárultak.




 

Hortobágyi T. Cirill főapát, fővédnök-házigazda köszöntőjében a kapu szimbolikus jelentőségének bemutatása mellett a térségi és kárpát-medencei összefogás erejét is méltatta, a határon túli fővédnöki szerepet is elvállaló Böjte Csaba testvér pedig szent Márton cselekvő példáját állította párhuzamba a kaput felállítani tervező közösség tettrekészségével. 


Az estet Nagy Feró előadása zárta

 

A gálaest másnapján Böjte Csaba az emberekkel teljesen megtelt Győri Székesegyházban ünnepi szentmisét mutatott be a Sokoró Kapujáért.


A szertartás során gyűjtött adományokat a szervezők a gálaesthez hasonlóan szintén teljes egészében a kapu megvalósítására fordítják.

 

Vajda Péter, a Sokoró Kapuja ötletgazdája elmondta, a kapu és a mellette tervezett park megvalósítása kizárólag közösségi összefogásból, adományokból, társadalmi munkából történik. A programot a helyi közösség mellett számos országosan ismert és elismert ember is támogatja.





Fotók: az esemény hivatalos sajtófotói

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i