MELLÉKHATÁS – EZ A DAL VEZETI FEL A MÁSODIK ÉVADOT! HALLGASD MEG ELSŐKÉNT NÁLUNK!

megjelenés:
2023-03-28 23:20:52

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 589

Ma, azaz 2023. március 29-én debütált az RTL streaming platformján a nagysikerű sorozat második évada. Hamarosan (április 8-án) az RTL is műsorra tűzi, addig is a szereplők mondják el a véleményüket a sorozatról.




 

Ezzel együtt bemutatkozik az a dal is, amely a teaser alapját képezi és amely a második évad első epizódjának elején is szerepel. 




 

A nóta különlegessége, hogy magyar és külföldi előadók kooperációjában született egy hazai dalszerző táborban. Ez a formátum a zeneipari szereplők számára nem ismeretlen, hiszen világszerte régóta népszerű a metódus: a világ minden tájáról érkeznek producerek, dalszerzők, szövegírók és előadók egy-egy helyszínre és csoportokra osztva alkotnak néhány napon át. A gyümölcsöző együttműködések erősítik a nemzetközi zenei kapcsolatokat és lehetőséget biztosítanak az előadóknak arra, hogy építsék karrierjüket, valamint hogy más országokban is megmutassák tehetségüket, amely a pályájuk szempontjából jár pozitív hozadékkal.




 

Nem volt ez másképp a Mellékhatás második évadában szereplő, Light Me Up című szerzeménnyel sem, amely 2022-ben született a magyarországi Artisjus Songwriting Camp keretein belül. Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület tábora a korábban Songbook Songwriting Camp néven hazánkban meghonosított dalszerző táborok mintájára és a korábbi főszervező, a Zeneszöveg.hu – Ahol a dalszövegek laknak dalszöveg-adatbázissal kooperációban került megrendezésre.

 

Korábban hasonlóan termékeny volt az Artisjus dalszerző tábora, amelynek szervezésében a Zeneszöveg.hu szintén markánsan szerepet vállalt. Erről itt írtunk részletesebben.


 


 

A tábor keretein belül alkotott OS.SO, Abel Label és Richard Grimm, az ő munkájuk gyümölcse a Light Me Up.

 

A lengyel, szlovák és magyar szerzők együttműködéséből született dalt 2022-ben, mindössze egy nap alatt írták, rögzítették és véglegesítették a jelenleg is hallható, a Mellékhatásban is megjelenő formában, a dalszerző tábor keretein belül.




 

A Light Me Up alkotói és a dal születése

 

Richard Grimm klasszikus zenét tanult és főként az experimentális zenei vonalat kedveli. Abel Label (azaz Mihalik Ábel, akit sokan Kiscsillag dobosaként és a Drastic Putto ex-dobosaként ismernek) multiinstrumentalista – és session-zenész is – hazai zenei szcénában. OS.SO (Zuzanna Ossowska) pedig az a producer, aki indie-pop rajongóként, ugyanakkor objektív rálátással és kiváló érzékkel nyúlt a dalhoz. 

A három tehetség munkájának fülbemászó eredménye a sejtelmes atmoszférát árasztó Light Me Up című sláger.




 

Miről szól a dal és mit érez a Mellékhatás szereplője, amelyre a Light Me Up hangulata reflektál?

 

Remény, frusztráció, kudarc, amelyből olykor iszonyatosan nehéz talpra állni és újra elindulni. Mi adhat erőt a következő lépéshez és mit érez közben a Mellékhatás főszereplője. Mit érez akkor, amikor az élet térdre kényszeríti, mégis fel kell állnia és folytatni a küzdelmet?




 

A Mellékhatás főrendezője, Kovács Dániel Richárd szerint a dal tökéletes leképezi a sorozat hangulatát és érzelemvilágát. 

 

A LIGHT ME UP HIVATALOS DALSZÖVEGÉT ITT TALÁLOD.


 


 

 

A Songbook Songwriting Camp-ről készült aftermovie-t, hangulatos zenei bejátszásokkal és a szerzők, valamint a szervezők nyilatkozatával együtt itt tudod megnézni.


 

A széria második évada – ahogyan a szereplők fogalmaznak – minden tabut ledönt


– A Mellékhatás Magyarország történetében az első saját gyártású fikciós thriller sorozat, aminek március 29-én érkezik a régóta várt folytatása. A három éven át íródott második évad sajtóvetítésén az alkotók és a színészek meséltek arról, hogy szerintük miért fontos ilyen alkotásokon keresztül beszélni a tabunak számító meddőségről, a béranyaságról és a családon belüli erőszakról – írja az rtl.hu.





A színészek nyilatkozatait az RTL oldalán itt tudod megnézni.

 

Ha még több izgalmas dalt szeretnél meghallgatni, amelyek magyarországi dalszerző táborokban születtek és talán hamarosan újabb sikersorozatok betétdalaiként szerepelhetnek, akkor ezt az anyagot ajánljuk. Már a nóta címe is sokatmondó: itt a Sexy Creature!





Azt tudtad, hogy az Artisjus Songwriting Camp-en ukrán-magyar dal is született? A dal megalkotásában Abel Label szintén részt vállalt. Itt írtunk róla részletesebben.





Forrás: rtl.hu

Fotók: Kovács Dániel Richárd Facebook hivatalos


 

 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i