Fiatalok értékrendjére kíváncsi a budapesti rövidfilmfesztivál

megjelenés:
2023-03-30 13:49:29

napi megtekintések: 3

megtekintések száma: 213

Pályakezdő, elsősorban diák alkotók filmes munkáira írt ki pályázatot az A mi Kultúránk (AMiK) rövidfilmfesztivál. A szervező Budapest Művelődési Központ azt várja a nevezőktől, hogy filmes eszközökkel mutassák meg, mit jelent számukra az a kifejezés, hogy érték. A versenyre animációs és élő szereplős kisfilmekkel is lehet jelentkezni.


A díjakról egy három fős zsűri dönt, köztük Kecskés Karina színésznő

 

A Budapesti Művelődési Központ ötödik alkalommal hívta életre az A mi Kultúránk (AMiK) rövidfilmfesztivált azzal a céllal, hogy elsősorban fiatalok filmes eszközökkel fogalmazzák meg, milyen értékek fontosak számukra a hétköznapokban. „Suli, buli, hobbi, haverok, jövőtervezés, vagy talán a magasabb kultúra, esetleg az alkotás, valami új dolog teremtése?” - teszik fel a kérdést a szervezők. 


A fesztiválra műfaji megkötés nélkül minimum 1, maximum 30 perces alkotásokkal lehet nevezni animációs és élő szereplős kategóriában május 7-ig. 

- Idén, Budapest 150. évfordulójának tiszteletére Budapest kulturális sokszínűségét bemutató kisfilmeknek külön kategóriát szentelünk, Budapest Kult címen – mondta el Oláh Sándor, a fesztivál főszervezője.


A beérkezett pályamunkákat egy három fős zsűri véleményezi: Kecskés Karina színésznő, Módy Luca story-board rajzoló, illusztrátor és Papp Máté, a tavalyi AMiK legjobb rendező kategóriájának nyertese.

- A filmművészet a legösszetettebb művészeti ágazat, színészként számomra a legnagyobb kihívás és örömforrás is egyben – fogalmazott Kecskés Karina. - Nagyon izgalmas számomra, hogy a Budapesti Művelődési Központ szervezése által létrejött rövidfilmfesztivál zsűri tagjaként bepillantást nyerhetek, mit is gondolnak a mostani fiatalok a világról, mi fontos számukra, hogyan tudják megfogalmazni az érzéseiket, mit jelent számukra a kultúra. Kamasz lányom által látom, hogy a mai kor gyermekének mennyire fontos, hogy a világban láttassa magát. Szerintem nagyon nem mindegy, hogy ez milyen módon és milyen áron történik. Zsűritagként lehetőséget látok abban, hogy bátoríthassak tehetséges fiatalokat és tágítsam látóteremet, egy közös tanulás által. 


A filmfesztivál május 23-tól 26-ig tart a Puskin moziban, ahol a legjobb alkotásokat levetítik. A rendezvény utolsó napján kihirdetik a győzteseket, és átadják a díjakat. A pályázatról további információ a bmknet.hu oldalon található. 
 

Fotók: A Mi Kultúránk, Kecskés Karina hivatalos

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i