Lengemesék a Magyar Zene Háza Hangdómjában

megjelenés:
2023-04-06 09:32:41

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 774

Óriási érdeklődés mellett mutatták be a Magyar Zene Háza Hangdómjában az első, kifejezetten gyerekeknek (óvodásoknak és kisiskolásoknak) szóló animációs rövidfilmet. A Berg Judit Lengemesék című sorozat alapján készült film a tavaszi szünet alatt is több idősávban megtekinthető. 

 

- A Zene Háza Hangdómjába készült rövidfilm alapját a Tavasz a Nádtengeren című egészestés rajzfilm adta. Az új történet kitalálásakor a legfontosabb szempont az volt, hogy a Hangdóm adta lehetőségeket kihasználva a látogatók egy mesebeli tóparton érezhessék magukat” – mondta Berg Judit a Lengemesék Hangdóm-bemutatóját megelőzően. 


Az írónő azt is elárulta, hogy egyrészt mesebeli, másrészt valóságos tóparti hangulatot szerettek volna megteremteni a vetítésre érkező gyerekeknek, hogy megtapasztalhassák a végtelen Nádtenger hullámzását, megleshessék a fészküket építő nádirigókat, a nádtövek között sikló gőtéket és siklókat, miközben belecsöppenhetnek a mesebeli lengék és ellenségeik, a harácsok apróbb kalandjaiba is - mondta Berg Judit.
 

- A legfontosabb szempont az anyag elkészítésénél a hangulati hatás volt, illetve az, hogy a látogatás után a gyerekek kedvet kapjanak majd igazi madárlesre, kirándulásra, növény-gyűjtögetésre. A látvány mellett a hangzás is nagyban segíti az igazi tóparti hangulat megteremtését, köszönhetően Fejér Simon Pál népi hangszerekkel alkotott hatásos zenéjének -  hangsúlyozta Berg Judit.

 

A Lengemesék bemutatójáról készült kisfilm bepillantást ad az új lenge-történet hangulatába is 

A Lengemesék vetítése mostantól a Hangdóm programjában megtalálhatók, az időpontokról itt lehet tájékozódni.

 

 

A tavaszi szünet idején is szeretettel várják a családokat a vetítésekre.

 

Fotók: Magyar Heze Háza hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i