Korda György és Balázs Klári egyedülálló műsorral debütál a Budapest Parkban

megjelenés:
2023-04-11 16:51:09

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 318

Az ikonikus művész házaspár zenekarral és tánckarral adja elő a legismertebb dalait május 4-én, ráadásul olyan sztárvendégek is csatlakoznak hozzájuk a színpadon, mint Csonka András, Csordás Tibi, Puskás-Dallos Bogi és Peti, illetve Schoblocher Barbara. 

 

Pályafutásuk egyik legkülönlegesebb koncertjére készül Korda György és Balázs Klári, akik 2023. május 4-én először lépnek fel a Budapest Parkban.


KORDA GYÖRGY ÉS BALÁZS KLÁRI DALSZÖVEGEIT ITT TALÁLOD.





Bár a buli-helyszín általában az újgenerációs előadók dalaitól hangos, a házaspár valójában otthonosan mozog a fiatal művészek által uralt színpadokon. „Amikor először hívtak meg minket a Sziget Fesztiválra, megkérdeztem Gyurit, hogy elvállaljuk-e, mire ő azt felelte: ’Tudod mit, nézzük meg!’. Azóta tizenkét alkalommal jártunk már ott” – meséli Balázs Klári, majd hozzáteszi, most is hasonlóan érzi magát, mint akkor, amikor az első Szigetes koncertjükre készültek. 


„Sok fiatallal fogunk találkozni a Budapest Parkban, új közönség előtt kell bizonyítanunk, nagyon izgulunk.”


Korda György azt mondja, bár különleges kihívás számukra az este, mégsem aggódik.


„Csodálatos művészek csatlakoznak hozzánk a színpadon, akiknek a jelenléte biztonságérzetet ad nekünk.”




 

Kordáék ugyanis zenekarral és tánckarral kiegészülve formabontó műsorral érkeznek a Budapest Parkba, ahol olyan ismert slágerek csendülnek majd fel, mint például a Találd ki gyorsan a gondolatom, a „Lady N”, a „Reptér” vagy a „Mamma Maria” – ráadásul ezek közül többet is újragondoltak erre az estére. A házaspár hatalmas stábbal együtt dolgozik a stand up elemeket is tartalmazó produkción, mely több részletében is egyfajta reptéri koncepcióra épül, utalva az egyik legkedveltebb dalukra. Sőt, mivel Kordáék már a TikTok-on is jelen vannak, így a mai napon elindítottak egy táncos TikTok-kihívást (Wellai Yvette koreográfus segítségével), melynek alapját úgyszintén a „Reptér” című szerzemény adta. A challenge tétje ráadásul igencsak nagy: a legügyesebb táncos színpadra léphet velük a Budapest Parkban a „Reptér” című daluk előadása közben. 




 

Mivel Korda György immár 66 éve, Balázs Klári pedig 45 éve énekel, így pályafutásuk során számtalan előadóval dolgozhattak már együtt, akikkel nemcsak szakmailag, hanem emberileg is jó kapcsolatot ápolnak. Többen közülük csatlakoznak is hozzájuk a Budapest Parkban, hogy elénkelhessék Kordáék egyik slágerét. Az egyik vendégük Csonka András, akinek édesapjával, a Vidám Színpad komikusával, Csonka Endrével 1959-ben, 21 évesen lépett fel együtt Korda György. „Ugyanazt az arcot látom, ha Bandira nézek és ez jó érzéssel tölt el” – mondja az énekes, aki Csonka András szerint már az édesanyja hasában ismerte őt. „Ragaszkodom a gyermekkori emlékekhez, az akkori zenei világhoz. Korda György a legnagyobb alakja ennek az időszaknak. Egy élő legenda, aki példátlan módon a fiatalokat is meg tudja szólítani” – vallja a Csonka Piciként emlegetett művész, aki még akkoriban az Amerikában élő nagynénjének is Korda-lemezt küldött ajándékba. 


 

Hasonlóan érez az egykori Fiesta zenekar frontembere, Csordás Tibi is, aki megtisztelőnek tartja, hogy a Korda házaspár őt is meghívta a Budapest Parkba. „Minden találkozásunkkor elmesélik, hogy imádják a latin zenét. Ezért arra gondoltam, miért ne csavarhatnék egyet a dalaikon, amik egyébként is évtizedek óta megállják a helyüket” – hangsúlyozza Tibi, aki modern köntösbe bújtatta a közösen kiválasztott slágereket, ám a végleges verziót a művész házaspár csak a közönséggel együtt, élőben hallhatja.


 „Balázs Klári, aki harminc évvel ezelőtt elsőként énekelte az ikonikus Lambada című slágert Magyarországon, az ő ötlete volt az is, hogy legyen egy latin blokkja a koncertünknek a Budapest Parkban” – meséli Korda György, akinek 1972-es slágerét, a „Mondd, hogy szép volt az este” című szerzeményt a Blahalouisiana is feldolgozta, illetve fel is léptek már a házaspárral. „Zseniális, hogy ennyi generáción átível a művészetük” – emeli ki Schoblocher Barbara, a zenekar énekesnője, aki május 4-én szintén fellép a koncerten. „Több zenei korszakon keresztül fennmarad a munkásságuk és él az egész, sőt, újra virágzik. Ez az este egyszerre lesz időutazás és egy visszacsatolás arra, hogy az embereknek élőzenére van szüksége.”

 

Korda György 1959-ben ismerte meg A Tenkes kapitánya színészét, Besztercei Pált és feleségét, Görög Marát - azaz Puskás-Dallos Péter nagyszüleit, akiket később, a Fészek klubban Balázs Klárinak is bemutatott és közeli barátokká – kártyapartnerekké váltak. „Peti nagyon hasonlít a nagypapájára” – mondja Korda György, Peti pedig úgy látja, biztosan nagyon megható élmény lesz a szülei számára is, ha láthatják őt a Korda házaspárral a Budapest Park színpadán. „Büszkék lesznek arra, hogy a fiuk a nagyszülők legjobb barátaival léphet fel várhatóan teltház előtt” – emeli ki Peti, aki most először énekel duettet feleségével, Puskás-Dallos Bogival. „Ilyenre még sosem volt példa, ezért ez részünkről is különleges felkészülést igényel. Nagyon lelkesek vagyunk, biztosan ki merem jelenteni, hogy óriási show lesz” – árulja el Bogi.

 

Online jegyvásárlás


Facebook esemény





 

Fotók: Korda György és Balázs Klári hivatalos, Budapest Park hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i