Ki lesz a Z generáció Kovács Katija? Középiskolásoknak szóló országos tehetségkutató indult

megjelenés:
2023-04-27 14:43:16

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 195

’Ki mit tud?’ újratöltve a 21. században. 5 kategória, egy maximum 5 perces videó, egy online platform, egy életre szóló kulturális kaland. Középiskolásoknak szóló országos tehetségkutató indult. A Z generáció fiatal tehetségei zene, próza, dráma & színház, valamint tánc & mozgás kategóriákban szállnak ringbe. Az összművészeti verseny egy három napos minifesztivállal, a kategória győztesek végső megmérettetésével, a KultCamp táborral zárul.




Misszió

A Déryné Program célul tűzte ki, hogy lehetőséget biztosítson a közoktatásban tanuló diákok számára, akik szeretnék megmutatni tehetségüket, ezzel képviselve osztályukat, iskolájukat egy tehetségkutató versenyen. Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója kiemelte: „A KultUp program ötlete több mint 10 éve fogant meg, Héjja Gáborral közösen dolgoztuk ki a koncepciót. Fontosnak tartom, hogy a színházi roadshow-ban lezajlott témanapokat követően se engedjük el a diákok kezét, hanem egy közösségépítő nyári eseményben teljesedjen ki az élmény, amely ötvözi a nyári tábor és a fesztivál életérzést.”





Mi a KultCamp?

A legmenőbb középiskolai tehetségkutató, ahol elég, ha elég jó vagy! Ének, zene, próza, dráma vagy tánc? Az összművészeti verseny az online térben zajlik. A versenyzőknek egy maximum öt perces videót kell feltölteniük, amelyben megcsillogtatják tehetségüket. Kategóriánkként egy szakmai és egy közönség díjas kerül kiválasztásra. Az értékes nyeremények mellett a döntősök felvételt nyernek a KultCamp elnevezésű táborba. A kategória legjobbjai ráadásként fellépési lehetőséget nyernek kettő hazai könnyűzenei-, kulturális fesztiválra a 2023/2024-es szezonban.

„Mindenki tehetséges valamiben, csak sok fiatalnak nincs elég önbizalma, hogy a felszínre hozza rejtett adottságait. Ráadásul a digitális világban annyi infó zúdul ránk, annyi inger ér minket, hogy nehéz észrevenni az igazi értéket, a KultCamp viszont erre tökéletes terep, minden feltörekvő diáknak lehetőséget ad! Ideje, hogy a fióknak írt versek és a zuhany alatt énekelt dalok közönségre találjanak! Bátran jelentkezzen, akinek van produkciója; aki állt vagy állna színpadon. Gyerekkorom legszebb élményei nyári táborokban történtek. Együtt fejlődünk, egymástól tanulunk - a közös buli garantált!” – buzdítja a diákokat Bánki Beni.





A verseny menete

1. A pályázó(k)nak el kell készíteni egy maximum 5 perces videót, amelyet a szervező által biztosított felületen keresztül fel kell tölteni, legkésőbb június 16-ig. A videóban be kell mutatni a nevezőt/nevező csapatot és magát a produkciót is.

2. A középdöntőbe minden olyan alkotás bekerül, amely megfelel a nevezési és a közösségi alapelveknek.

3. Július 1-én kerülnek kihirdetésre a döntősök, valamint indul a közönségszavazás. A szavazatokat július 15-ig lehet leadni az online felületen keresztül. A döntősök előadásaira leadott közönség szavazatokból legtöbbet kapó produkciók kapják az adott kategória közönségdíját.

4. A döntőbe jutottak részt vehetnek a július 20. és 23. között megrendezésre kerülő KultCamp táborban, ahol a végső megmérettetésre is sor kerül.

5. A szavazók között is értékes ajándékcsomagokat sorsolnak ki, minden szavazó indul a nyereményekért.





Fenntartható fejlesztés & innováció

Az innovatív, fenntartható fejlesztésű online felület a regisztráció mellett a közönségszavazást is kiszolgálja. A Déryné Program felkérésére a Brandtailor által fejlesztett platform előnye, hogy a későbbiekben újra felhasználható, kiváló hátteret tud adni a virtuális teret igénylő újabb projekteknek.

A tábor

A KultUp témanapok kiteljesedése, a tehetségkutató csúcspontja, közösségépítő minifesztivál Sátoraljaújhelyen a Rákóczi táborban a Déryné Fesztivál keretein belül. A cél a tehetséggondozás mellett a közösségépítés. Egy életre szóló kulturális kaland, ahol a fiatalok a táborban kvíz esteken, vetélkedőkön, készségfejlesztő foglalkozásokon, valamint sporteseményeken vehetnek részt. A tábori élményeket megfejelve a Déryné Fesztivál színes programkavalkádjának köszönhetően színházi előadások, valamint koncertek is várják a táborozókat.

„A Rákóczi Szövetséggel karöltve 450 középiskolást látunk vendégül a táborban. A diákokat nagy szeretettel várjuk a Déryné Fesztivál programjaira is. A fesztivált 3 éve hívtuk életre, idén július 19. és 23. között rendezzük meg, Sátoraljaújhely és környéke unikális hangulatú helyszínei, Széphalom, a Zsólyomkai pincesor, a Völgyszínház, valamint az Ungvári pincesor újra megtelik kultúrával.” – tette hozzá Kis Domonkos Márk.

A Magyar Televízió legendás kulturális tehetségkutatója, a Ki mit tud? 1962 és 1992 között tíz sorozatot élt meg, a KultCamp első évada csak most indul, a fókuszban a Z generáció talentumai, csak ezúttal a tévéképernyők helyett a verseny a virtuális térben zajlik.

Regisztráció és további infó itt.





Fotók: Kult Camp hivatalos/Érdi Róbert

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i