Ed Sheeran képletének záró műveletét ünnepli az egész világ!

megjelenés:
2023-05-09 10:40:56

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 409

Korunk pop-kvintesszenciája, Ed Sheeran megjelent a '-' (Subtract), korszakalkotó, utolsó matematikai jelű albumával! A kivonás jelet viselő, a lehető legszemélyesebbre sikerült zenei lenyomat az előadó elmúlt másfél évének küzdelmeit dolgozza fel 14 fantasztikus zeneszámon keresztül megidézve az egyszálgitáros dalszerző gyökereit, amelyből annak idején a „The A Team” is kivirágzott.

 

A brit fenomén mindössze 20 éves volt, amikor 2011-ben feltűnt első, „The A Team” című óriási slágerével. Néhány hónappal későbbi érkezett debütáló szólóalbuma, a ’+’ (Plus), majd időrendben a ’x’ (Multiply), a ’÷’ (Divide), és az ’=’ (Equals) – valamennyien mély nyomot hagyva nemcsak a közönség szívében, de a 21. század poptörténelmében.
 

A most debütáló korong keretezi az egész projektet és Ed utazását, ugyanis egy sor személyes tragédia és mélypont arra sarkallta, hogy ismét a legbensőbb gondolatait és zenei hangzásvilágát hozza el, akárcsak a kezdetekkor.  

 

Előfutárként március végén jelent meg a hatalmas sikerű „Eyes Closed”, majd bepillanthattunk a gyász és kétségbeesés fázisaiba a „Boat” című lírai felvételen keresztül. A fókuszdal a lemezmegjelenéssel pedig a „Curtains” lett, amely egyszerre idézi a jellegzetes napsárga fényt kapott borító hangulatát melengető akkordjaival és reménykeltő témájával. 

 
Ed egy saját történetet is megosztott a „Curtains”-ről


„Arról szól, amikor elbújnál a világ elől, senkivel nem akarsz beszélni, sem találkozni. De a szeretteid, családod elhúzzák a függönyt és beengedik a napfényt, amitől egyből jobb színben látod a világot.”

 

 

 A ‘-‘ (Subtract) dallista


1.         Boat

2.         Salt Water

3.         Eyes Closed

4.         Life Goes On

5.         Dusty

6.         End Of Youth

7.         Colourblind

8.         Curtains

9.         Borderline

10.       Spark

11.       Vega

12.       Sycamore

13.       No Strings

14.       The Hills of Aberfeldy

 

 

Ed Sheeran első, magánéleti dokumentumfilmje elérhető a Disney+-on

 

E hét szerdától, azaz május 3-tól pedig elérhető a szupersztár négyrészes dokumentumsorozata, mely a Disney+-on látható „Ed Sheeran: The Sum Of It All” címmel. Az eddigi életéről, munkásságáról, gigaslágereiről és tavaly átélt megrázó események feldolgozásáról szóló minisorozat a brit előadó exkluzív, soha nem látott privát archívumát, meghitt előadásait és a családjával, barátaival készített interjúkat felhasználva mutatja be Ed Sheeran személyes oldalát, eddig féltve őrzött magánéletét, és azt, hogy tapasztalatai hogyan formálták őt művészként.

Fotó: Ed Sheeran hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i