Közösségi katalógus, Bukta Imre alkotásaival

megjelenés:
2023-05-15 10:26:56

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 262

Az elmúlt évek kiemelkedő jelentőségű hazai kortárs kiállítása meghosszabbítva, augusztus 27-ig látogatható, a Godot Intézetben. A Brancs piactéren pedig akár egy egyedi Bukta katalógushoz, illetve egyéb ajándék- és élménycsomaghoz is juthatunk. A limitált példányszámú Műveljük kertjeinket! művészeti katalógus a mester válogatott alkotásairól készült művészi, reprodukciós fotóiból áll össze, tartalmi része Bukta Imre elképzelése szerint, az Intézet szakembereivel együttműködve készül el.


Bukta Imre, a kortárs képzőművészet kiemelkedő alkotójának kiállítása 2022. novembere óta látogatható a Godot Kortárs Művészeti Intézet gyárépületében. Ehhez fogható komplex és tartalmilag mély kiállítással Magyarországon az elmúlt évtizedben nem találkozott a hazai közönöség. „Mostanra már több mint tízezezer látogató pozitív visszajelzése, valamint rengeteg konkrét kérés erősített meg minket abban, hogy van igény a kiállítást megörökítő Bukta Imre – Műveljük kertjeinket! művészeti katalógus kiadására” - mondta Laczkovich Borbála, az Intézet művészeti vezetője.



A komoly témák feszültségét finom képi humor, szarkazmus és mélyre ható hangulat teremtő műalkotások oldják és teszik feldolgozhatóvá. A tárlatot a Műegyetem fotósa, Darabos György örökíti meg, a katalógus képeit pedig olyan elismert alkotók írásai egészítik ki, mint German Kinga, Széplaky Gerda, Tasnádi József és természetesen Gulyás Gábor a kiállítás kurátora.


A tárlat és katalógus egységeit is hat ismert személyiséggel készült interjú tematizálja. Az interjúkban elhangzott fontos mondatok színesítik és építik fel a katalógus szerkezetét. Krasznahorkai László a vidéki élet tapasztalásáról, Sebestyén Márta a természetről és a fákról, Barabási Albert László társadalmi változásokról, Keserü Katalin a szakralitásról, Mészáros Blanka a vidékiség személyes tapasztalatairól és Korniss Péter az öregségről mesél.


A szöveges tartalmak mellett a kiállításon szereplő összes alkotásról (70db) művészi reprodukciós fotó készül, valamint 50 db enteriőr fotó. A katalógus szerzői a képzőművészeti életet meghatározó írók, kurátorok, egyetemi tanárok, akik a kiállítás különböző egységeiről írnak.


A készülő katalógusról minden infót itt találhatunk.




Fotó: Godot Intézet hivatalos


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i