Eleven Tavasz 2023

megjelenés:
2023-05-16 17:52:50

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 390

2023. június 2-3-án a Bartók Béla Boulevard-on rendezendő Eleven Tavaszon lesz ismét egy jó adag varázslat a Figaro Bűvészbolt közreműködésével, örömtáncba kezdenek a seniortáncosok és lesz Óriásbuborékshow is. A Pokorny Piknik interaktív, humoros beszélgetést ígér párkapcsolati érdekességekről, a Kelet Kávézóban pedig megelevenedik Maria Callas és Aristo Onassis felkavaró szerelmi története levélszínház formájában, Vághy Tamás experimentális szóló zongora projektje pedig egyedülálló módon köztéren szólaltat meg zongorát. Mindeközben Te is részt vehetsz egy közösségi zöld térkép létrehozásában Kele Juci installációja segítségével a Gárdonyi téren, megismerkedhetsz a szentendrei ismert festőművész, Lukoviczky Endre munkáival a Faur Zsófi Galériában, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság jóvoltából pedig a világszerte ismert Mumin figura kerül hozzád közelebb.


PROGRAMFÜZET

 


Ahogy az elmúlt években is, az Eleven Tavasz színes kulturális kínálatából nem hiányozhat a képző- és az előadóművészet sem, de a zenei programok is színes kavalkáddal kecsegtetnek! Ráadásul a program az üzletek meghitt helyiségei és a bárok pörgős belső terei mellett immár négy köztéren is zajlik: a Gellért téren, a Gárdonyi téren, a Feneketlen-tónál, valamint a Bartók sarkon, ami a Bartók Béla út és a Lágymányosi utca sarkát jelöli.


 


A Szpotban Marcus Goldson élénk akvarell festményeiből és linómetszeteiből nyílik kiállítás, ahol a festőművész jellegzetes fővárosi alakokról és ismerős épületekről készült művei tekinthetők meg részletgazdag háttérrel és szerethető iróniával ábrázolva a hétköznapok történéseit, karaktereit. Mára már szinte hagyomány, hogy Kele Juci a Gárdonyi téren állít ki interaktív installációt az Eleven Tavasz és Ősz rendezvényein, az 1Művész 1Porta program részeként. Az alkotások mindig pozitív üzenetet hordoznak (LOVE NOW) és elmélyülésre (meditÁLLJ!), gondolkodásra (nőJÖN), változtatásra (HiánypótLÁSS!) sarkallnak bennünket, illetve bevonják az arra járókat, hogy váljanak ők is részévé (PeaceLove). Az installációsorozat közösségformáló és érzékenyítő szereppel bír idén is, amikor is Zöld zug néven közösségi zöld térkép létrehozására vállalkozik a művész. A távolról absztrakt fának tűnő szabadtéri alkotáshoz közeledve a Bartók Béla Boulevard környékének térképe rajzolódik ki előttünk. Az arrajárók feladata, hogy díszítsék fel az installációt, jelöljék meg kedvenc zöld helyüket, ahol legjobban tudnak kapcsolódni a természettel és elmélyülni benne. A művész ráadásul az újonnan nyílt Krétában is kiállít.


 


A Bor és Kézművesben rendezett tárlat a kaláka fogalmát járja körbe, amely a közös munka eredményeként megépülő házak mellett a folyamat közösségteremtő erejére is rámutat. Ugyanitt a finn ősi eposz, a Kalevala világát is bemutatják. A Fári Galériában Gruber Béla grafikáiból nyílik kamarakiállítás a trianoni megtapasztalással és a nemzeti, családi kifosztottsággal kapcsolatban.


 


A Hadik Kávézóban A (nem)fogyasztás eufóriája címmel a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Ökológia és Művészet csoportjának fotókiállítása lesz látható a fenntarthatósági kérdések megismerése céljából. A BBB KultPontban Kövér György erdélyi fa- és kőszobrász munkái lesznek kiállítva, miközben a falakon Kenéz György: Kristálytisztán Jyväskylä című kiállításának 11 fotója igyekszik visszaadni a Jyväskyläben töltött napok hangulatát, megragadni a pillanat erejét, a fényképek segítségével bekeretezni a világnak azt a szeletét, ami inspiratív mintát ad sokak számára. A Magyar Makettezők Egyesülete Norbert Gerd Hartmann német festő egyik művének számozott reprodukcióját mutatja be a mentett művészettel foglalkozó kiállításon.


 


A Faur Zsófi Galériában Lukoviczky Endre önálló kiállítását interaktív tárlatvezetés is kíséri majd. A Defo Laboran Nokia mobiltelefonszériák tárlata tekinthető meg, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság jóvoltából pedig a világszerte ismert finnországi Mumin figurát ismerhetjük meg. A K.A.S. Galéria workshopján INFINITY & EVIL EYE spirituális karkötő készítésére nyílik lehetőség Méhész Tímea Amerikában élő, őseink hagyományát ápoló, tovább éltető és tovább gondoló ötvösművésszel. Ez a program összetett, hiszen miközben elkészítheted a saját karkötődet a művésznő vezetésével, közben megtekinthetsz egy különleges ékszerekről készült fotókiállítást, és gyönyörködhetsz az ékszerekben is.


 


„Két különös életút, amely megmutatja milyen álarcokat húzunk magunkra, amikor kilépünk a külvilágba, legyen az a színpad vagy az üzleti élet” – ajánlják a Kelet Kávézó és Galéria Stúdiójában rendezendő levélszínházat, amely Maria Callas és Aristo Onassis felkavaró szerelmi történetét mutatja be. A Hadikban Pokorny Piknik címmel Pokorny Lia, Ötvös András színészek és Gönczi Dorka mediátor műsora interaktív, humoros beszélgetést ígér párkapcsolati érdekességekről századeleji házassági hirdetések tükrében. A Három Hét Galéria „Mit mesél a Bartók? 2.0” című színházi programja a Bartók Béla Boulevard környékének és lakóinak történeteivel ismertet meg minket.


A főszervező Egyesület egyik új tagja, az Este11 is izgalmas programokat kínál, Tony Varga dj idén visszatér folyamatosan megújuló repertoárjával, ugyanitt pedig Klayman a VINYL Fridays keretein belül kizárólag bakelitlemezekből pakol fel, amely hangzás és stílus a megszokott dj-szettektől eltérő élményt nyújt. A BBB KultPontban a 2019-ben alakult Hickory ad koncertet, Mindeközben Vághy Tamás experimentális szóló zongora projektje pedig egyedülálló módon köztéren, a Gárdonyi téren szólaltat meg zongorát. Hasonlóan köztéren, a Gellért térről a Gárdonyi tér felé haladva találkozhatunk a Marching Jazz Banddel, amely New Orleans-i dixieland stílusban szórakoztatja a közönséget. Lesz még Petőfi Musical, a Feneketlen-tónál zene a gyerekeknek, a Gellért téren pedig a Rumba Fuerte egy latin és spanyol zenei kalandozásra hív.


 


Az Eleven Tavasz együttműködő partnerei: Budapest Főváros Önkormányzata, Finnagora, Újbuda Önkormányzata, BBB KultPont, Insert projekt, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, SzentImre 100, Budapest 150



Az Eleven Tavaszt a Bartók Béla Boulevard üzleteit összefogó Bartók Boulevard Egyesület szervezi.




Fotó: Eleven Tavasz hivatalos


#eleventavasz #soon #esemény #tavaszváró #bartókbélaboulevard #bartókbélaút #budapest150 #pcu

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i