Deep Purple a FEZEN Fesztiválon 08.03-án!

megjelenés:
2013-07-19 13:15:28

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 1017

Vedd meg a jegyed MOST!


Nézd meg a fesztivál Napi Bontását!


Kevés legenda él és virul napjainkban, és még kevesebb teszi tiszteletét közülük Székesfehérvárott. A Deep Purple viszont alsó hangon is legenda és augusztus 3-án a FEZEN Fesztivál látja vendégül az idén a 45. éves együttest.

Az, hogy a Purple egészen elképesztő népszerűségre tett szert és, hogy a mai napig minden idők egyik legismertebb (és legelismertebb) rock zenekaraként működhet, annak köszönhető, hogy több hidat építettek, mint amennyi a Dunát átszeli, ezáltal több embert hoztak össze, mint a városegyesítés kora. Kísérletező kedvükben megannyi stílust házasítottak: rockot a komolyzenével, bluest a progresszívvel, popot a pszichedelikus hatásokkal, ezzel pedig szélesre tárták a világ arénáinak kapuit, és a tömegek hömpölyögtek, hömpölyögnek azóta is megállás nélkül befelé. Ebben elévülhetetlen szerepe van az olyan generációs himnuszoknak is, mint a Black Night , a Perfect Strangers , vagy minden hangszerboltos verejtékes rémálma, a Smoke On The Water . (Sokat elmond a dal erejéről, hogy tíz gitárosból hét a mai napig ennek főriffjével próbálja ki az áhított hangszert.) Emellett nem csak a közönség és a zenész szakma hajtott egyként fejet előttük, de a Guiness Rekordok Könyvébe is beírták nevüket: 1972-ben elnyerték „A leghangosabb pop zenekar” címet.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i