„Jó a portéka, prémium a lifestyle” – DESH, Young Fly és KKevin új dala

megjelenés:
2023-07-04 14:25:33

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 537

 

 

A hosszabb szünet után egy hónapja az Inkasszó című, 1,7 milliós nézettségnél járó klipjével visszatért kukásból lett sztárelőadó kettesbe kapcsol, ráadásul nem egyedül: közös dallal és (ön)ironikus klippel pörgeti meg a nyarat DESH, Young Fly és KKevin. A Rollin’ című dal klipje pedig már repeszt is YouTube-on.




Noha DESH-től sosem állt távol a szarkazmus, ennyire nyíltan talán sosem élt még vele, mint a Rollin’ Büki Balázs rendezte klipjében. A kisfilmben ugyanis semmi sem az, aminek elsőre látszik: a pompa és a csillogás mögött hol lekoszlott munkásszálló, hol pedig greenbox lapul. Nem is olyan burkolt kritika ez a magyar valóságot amerikai cukormázzal álcázó trap- és hiphop-előadók felé.




Apropó, cukormáz: a szemfülesek a dalban éppúgy felfedezhetnek utalásokat a kétezres évek legnagyobb hiphop- és R&B-slágereire, ahogyan a klipben is több easter egget rejtett el a rendező. Az egyik ilyen 50Cent kultikus dala, a Candyshop – de Usher, J-Lo, Mariah Carey és Busta Rhymes se maradt ki a szórásból.

A végeredmény? Egy vidám nyári trekk, ami azt sugallja: talán jobb, ha nem veszi mindenki indokolatlanul komolyan magát – de legalábbis nem felejti el, honnan jött. A többit megoldja a bít (Somogyvári Dániel munkája): mellébeszélés helyett inkább csak rázza mindenki a fenekét.





 

Fotők: Varga Csaba

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i