Miért szeretik ennyire az emberek a Balatont? Indul a Best of Balaton

megjelenés:
2023-07-05 17:19:32

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 85

Most a közönség ajánlatait várják2021 és 2022 után idén is elindul a Best of Balaton! A MOL Nagyon Balaton kiemelt programja egy deklaráltan személyes válogatás, amelynek kurátorai nemcsak ismertek és olyan személyek, akiket érdemes követni, de köztudott róluk, hogy mind-mind a Balaton rajongói. Két év alatt 70 olyan helyet, ügyet, látnivalót és személyt ajánlottak a közönség figyelmébe, amelyekért és akikért nagyon szeretik a Balatont. Július 1-31. között ezúttal a közönség ajánlatait várják, arra kíváncsiak, a Balatonra járók miért szeretik ennyire ezt a helyet?

 

Gianni, Gyurta Dani, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Nánási Pál, Ördög Nóra, Tilla, Trokán Nóra, Vecsey H. Miklós, valamint a szakmai csapat: Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert, Pantl Péter, Starcz Ákos és Váncza Panna alkotja a Best of Balaton kurátori körét. „Az elmúlt két évben 70 ajánlatot tárt a közönség elé a Best of Balaton kurátori csapata. Szerepelnek közöttük éttermek, kávézók, teraszok, turisztikai látványosságok, de egészen személyes ajánlatok is, amelyeket a Balatont szerető kurátorok vetettek fel. Ezek mindegyikéről film készült, amelyek ezen az oldalon láthatók.” – meséli Váncza Panna, a Best of Balaton vezetője. 


„Idén a közönség ötleteit, javaslatait várjuk. Tulajdonképpen bármit, amiért az ajánló szereti a Balatont.” – teszi hozzá.


A jelöléseket július végéig a Best of Balaton honlapján várják. Ezt követően a kurátorok döntenek arról, hogy kik és mik legyenek a Best of Balaton 2023-as, új ajánlatai, amelyeket majd az Index és a TV2 is bemutat. 


Az ajánlók között értékes nyeremények is gazdára találnak: VIP-jegyek a STRAND fesztiválra és gourmet-vacsorák, balatoni éttermekben. 

 

Indul a 2023-as Best of Balaton


„A Balatonon kimondott igenek”, a „Balatoni retró hangulat”, Csukás István és a Kerékpárút is szerepel a Best of Balaton korábbi listáján.


Ördög Nóri a Balatonon kimondott „igenek” miatt is szereti a Balatont, hiszen párja, Nánási Pál az ő kezét is itt kérte meg. Pali kedvence a balatoni naplementék, melyek minden estéjét bearanyozzák. Azt mondja, ő maga egy igazi gyűjtő lett, szinte mindegyiket lefotózta már. 

Marsalkó Dávid a Magaspartot szereti legjobban, Akarattya és Balatovilágos területén. 


Vecsei H. Miklós szeret akár egy egész napot eltölteni a Tihanyi Piac Placcon barátaival, ahol egy késői reggeli után jöhet a piacozás. 


Tilla szerint már csak Gyula, a Patkó Büfé jó kedvű tulajdonosa miatt mindenkinek érdemes ellátogatnia az egész évben nyitva váró Patkó Büfébe, Zamárdiba. Gyurta Danit két dolog fogta meg igazán a Villa Kabala éttermében: az elképesztő panoráma és az ételek minősége. 

Trokán Nóri szerint a paloznaki domboldalon található Homola Borterasz gyönyörű helyen fekszik és egy csomó jó programot szerveznek itt, amikor csak a Balatonnál van, minden nap elsétál előtte a kutyájával. Gianni egy csipetnyi spanyol élményre invitál Balatonfüreden a Mór24 étterembe


Lábas Viki Budavári Dórát ajánlja, aki az elmúlt években kulcsfigurájává vált a Balatonnak és a tó körüli gasztro- és kulturális életnek, mert tényleg szeretné négy évszakossá tenni azt. 

A Best of Balaton szakmai csapata is aktívan szemlézi a tó környékét. Pantl Péter, a Best of Balaton főszponzora, a MOL csoport kommunikációs vezetője szerint a Majtényi Présház az egyik legjobb hely a déli parton a házias konyhával, jó borokkal és panorámával, ahova még a kutyáját is beviheti magával. 


Starcz Ákost, az Index vezérigazgatóját még felnőtt fejjel is teljesen elvarázsolja a természet alkotta Tapolcai-Tavasbarlang. 


A Best of Balatont és a MOL Nagyon Balaton két alapítója természetesen sok-sok ajánlattal érkezik, minden évben, 


Lobenwein Norbert egyik ajánlata a Kőröshegyi fagyizós bácsi, akire egész véletlenül talált rá egy biciklitúra során. Amióta a Best of Balaton is hírt adott róla, igazi zarándokhely lett az útszéli garázsablak. 


Fülöp Zoltán szintén Kőröshegyen a Völgyhíd Kávézó Pazar panorámáját ajánlja a vasbeton indusztriál és a zöld természet harmóniájában, igény szerint komoly gasztroélménnyel vagy csak egyszerű heverészéssel párosítva a hegyek-völgyek árnyékában. 

 

Fotó: Zeneszöveg.hu hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i