Magyar Dal Napja 09.08., bemelegítés Dallamos Villamos 09.01.

megjelenés:
2013-08-22 21:57:54

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 999

További részletekért KATT IDE!

Idén tíz vidéki, egy határon túli településen és a főváros tizennégy helyszínén lesznek koncertek a Magyar Dal Napján, szeptember 8-án vasárnap. A magyar dal idei fővárosa, Békéscsaba háromnapos programmal készül.

A magyar dal napja megnyitója szeptember 8-án Békéscsabánlesz, ahol a Békés megyei diákkórus Presser Gábor vezetésével fog énekelni. Hartmann Zoltán főszervező elmondta, hogy felvezetésként szeptember 6-án pénteken operettgálát tartanak a városban, másnap a Csabai Blueskert Fesztivált rendezik meg olyan fellépőkkel, mint a Borsodi Blue Trió Tátrai Tibor vendégszereplésével, Török Ádám és a Mini, a Póka Egon Experience vagy Pribojszki Mátyás. A vasárnapi fő programon két színpadon lesznek koncertek, játszik a Dirty Slippers, a Black-Out és Hevesi Tamás is. Utóbbi kiemelte: pályafutását átfogó műsorral készül bemutatni, amely népzenei múltját is felidézi. Békéscsabától nem messze, Gyulán is lesznek programok szeptember 8-án, a fő helyszín Erkel Ferenc szülőháza.


 Immár hatodik alkalommal tartják meg a magyar dal napját, ami a résztvevők, a szervezők, az önkéntesek munkája mellett annak is köszönhető, hogy mindenki tiszteletben tartja az ügy politikamentességét - fogalmazott Presser Gábor, a rendezvény megálmodója a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
   
A vidéki helyszínek idén: a Magyar Dal fővárosa 2013 Békéscsaba, Zalaegerszeg, Szombathely, Boldog, Eger, Zsira, Hévíz, Salgótarján, Gyula és Tata városa, ahol színesebbnél színesebb programokkal készülnek. Aki Budapesten ünnepelne sem panaszkodhat, hiszen 14 fővárosi helyszínen egész napos zenei interaktív programok várják az érdeklődőket.

Természetesen idén is lesz Zeneszöveg helyszín a megszokott jó hangulattal, táncolással és együtt énekléssel. Ezúttal a Múzeumkert Garden és Lounge  ad nekünk otthont. Fellépőinkről, a helyszín érdekességeiről és ajándék meglepetéseinkről a következő hetekben folyamatosan tájékoztatunk Benneteket az oldalon és  Facebookunkon. Kövessetek minket figyelemmel és persze gyertek el!   
A szeptember 8-i magyar dal napja felvezetéseként 1-jén vasárnap ismét jár a Dallamos Villamos! Mindenkit várunk már ott is szeretettel!  

 

 

 

 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i