Itt a legújabb Freakin' Disco dal

megjelenés:
2023-07-09 16:02:27

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 302

Utolsó dalát mutatja meg új albumáról, annak megjelenése előtt a Freakin’ Disco. A július hetedikétől teljes egészében elérhető TOTEM lemezről most itt a máris koncertkedvenc Freak Out. Az élőben tapasztalható hangulatot pedig egy live session videóval próbálja meg visszaadni a zenekar.





„Erre szoktam a legnagyobbat tombolni”

 

Három számot ismerhet már a nemsokára hallható TOTEM lemezről a közönség. Az elsőként klippel megjelent Face Yourself, majd a 18 perces techno dal, érkezett a Gekko, aminek témájából épült tovább a mostani megjelenés.




 

„Tetszett az oktávváltós egyszerű basszusmenet a Gekkóban, és tulajdonképpen azt csavargattam. Jött egy refrén szerű szöveg ötlet is, meg egy furcsa szinti téma, de valahogy hiányzott belőle valami. Gabi aztán kimaxolta a benne rejlő pofátlanságot és közösen elég gyorsan összeraktuk.” – meséli a dal kiindulásáról Szabó Sipos Ágoston.




 

„Ágó már el akarta dobni ezt a számot, amikor egyszer csak megvilágosodtam, ráraktam ezt a szöveget, elképzelve, hogy ez egy gyerekkórus lesz, és hozzá tettem ezt a zúzós részt, amit mi csak rodeós résznek hívunk, és így lett egy nagyon egyszerű A, B szerkezete a zenének. Ezek után gyorsan össze tudtuk rakni ezt a dalt. A gyerekeket nagyon nehéz volt rábírni, hogy felénekeljék a szöveget - legtöbbjük 3-4 éves volt - de mindenféle játékokkal és csokikkal valahogy az is összejött.” – egészíti ki Keresztes Gabi.

 

„A gyerekek, ahogy megérezték, hogy itt valami munka van egyből befeszültek, és alig lehetett néhány használható felvételt készíteni. Próbáltuk mesébe szőni a "freak in, freak out"-ot, amit nekik el kellett volna ismételni, de mindig lebuktunk, hogy fel akarjuk használni a hangjukat. Nem adták könnyen, de páran lelkesek voltak, és sikerült elég anyagot rögzíteni. Az ének témát Ágostonnak köszönhetjük, vicces, értelmetlen szöveg, kicsit palócos kiejtés. Az idétlen énekléséből nagyon komoly szám lett, az egyik legzúzósabb, legugrálósabb új dalunk.” – mondja Csizmás Andris.

 

A Freakin’ Disco jelenleg a fesztiválszezon közepén van, nem csak Magyarországon, de külföldön is sokfelé járnak, a mostani koncertműsorba pedig már beszivárogtak az új dalok, így a Freak Out is.

 

„Bírom, hogy kicsit benne van a zenekar neve, főleg, hogy ilyen szöveggel. Koncerteken meg az derül ki, hogy nagyon jót lehet rá tombolni. A lüktetése miatt egyben szerettük volna felvenni, és kapóra jött, hogy akkor már videóra is vegyük.” – fejezi be Ágoston, hogy miért is a live session felvétel mellett döntöttek ennél a dalnál.

 

„Már egy ideje játsszuk koncerten, én erre szoktam a legnagyobbat tombolni.” – teszi hozzá Andris.

 

A videóért Szabó Sipos Tamás felel, az ő koncepciója mentén kapott extra csavarokat, és távolodott el egy egyszerű, élőben feljátszott dal képeitől a videó, aki erről így mesélt:

 

“A videó készítésénél fontos volt számomra, hogy a szám könnyedségét, infantilizmusát, pofátlanságát valahogy ki tudjuk hozni egy hagyományosabb műfajon, a “live session video”-n keresztül is. Szerettem volna, hogy ne vegye túl komolyan magát az anyag, ki lehessen próbálgatni bármit, amit éppen jónak érzünk. Főleg ezen dolgoztunk az utómunka során Csókás Nándival.

 

A zenekar folyamatosan koncertezik, ezen a héten például a Kolorádó Fesztiválon láthatóak élőben. Jövőhéten, aki nem bírja a hét végéig, az már kedden meghallgathatja a lemezt egy exkluzív lemezhallgató buli keretében. Július negyedikén az Easy Art Space-ben lesz először hallható a közönség számára a TOTEM, a harmadik Freakin’ Disco lemez.




 

Fotók: Freakin’ Disco hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i