A rózsaszín ködtől a fájó elengedésig: egy kapcsolaton vezet végig VIDA új albuma

megjelenés:
2023-07-13 12:11:51

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 177

Így (V)érzek címmel jelent meg Vida Marci, azaz VIDA új albuma, amely egy kapcsolat történetét meséli el a kezdetektől a szakítás traumájának feldolgozásáig. A Megint című dalhoz klip is készült. 

 

A fiatal zenész április környékén kezdett el dolgozni az anyagon, ám akkor még nem volt szó teljes albumról. „Egy kislemezt kezdtem írni, aztán megszületett a Félek című dal és éreztem, hogy ez egy történet része. Eleinte 3–5 számnak indult, aztán elkapott a flow: kezdett kialakulni bennem egy kerek egész zenei anyag képe. Eldöntöttem, hogy szeretnék intrót, outrót és interlude-ot is, hogy tényleg teljes legyen a dolog” – mondta el Marci, akivel Juhász Levente dolgozott producerként. 




 

Az Így (V)érzek elején a mindenki számára ismerős kezdeti fázis jelenik meg, amikor úgy tűnik, minden rendben van, aztán egy-két dallal később előjönnek a kapcsolat problémái. 

A Megint című dal a történet tetőpontja, ehhez készült az anyag első klipje is. Itt történik a legnagyobb törés: „Ebben kezdődik a szakítás feldolgozása” – meséli a zenész. 


Ezután az interlude vezeti át a hallgatót az album második felébe. A hangüzenet Marci személyes élményeiből, emlékeiből állt össze: „A saját kapcsolataimban lezajlott utolsó beszélgetéseket kerestem vissza, ezekre emlékezve írtam össze azt a pár mondatot, amikből aztán felépült az interlude. Ezt egy kedves lány ismerősöm vette fel hangrögzítőre.” A dalok megszületése terápiás folyamat volt, amely segített Marcinak szembesülni az érzéseivel. „A zene által dolgozom fel a problémákat, és sokszor a szövegeimet visszaolvasva jövök rá, mik vannak bennem” – fogalmazott.

 

Az albumot itt találod.

 

Az album végén helyet kapott az elengedés, majd a visszaemlékezés szakasza is: még előtörnek a képek, visszakúsznak a gondolatokba a közös pillanatok, de a fájó ragaszkodás már megszűnt. Mindezek mellett egy bónusz track is felkerült az albumra, amely témájában már egy következő anyagot vetít elő és arról szól, hogy a fiatal tehetség hogy érzi magát, amióta zenei karrierje elkezdődött.

 

 

 Fotók: VIDA hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i